Skip to content
Brăila Știri locale

Brăila: Patru dosare penale pentru infracţiuni care au legătură cu procesul electoral

Facebook
" "

Poliţiştii brăileni au întocmit patru dosare penale pentru infracţiuni care au legătură cu procesul electoral şi alte 10 sesizări sunt în curs de verificare, potrivit IPJ Brăila.

Până în acest moment, au fost înregistrate 23 sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral. În prezent, zece dintre acestea sunt în curs de verificare, au fost întocmite patru dosare penale, au fost aplicate două sancţiuni contravenţionale, iar şapte dintre sesizări nu s-au confirmat„, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Brăila.

" "
" "

Potrivit sursei citate de Agerpres, cele patru dosare penale sunt încheiate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot şi de corupere a alegătorilor, mai multe persoane fiind acuzate că ar fi transportat cetăţeni pe raza altor localităţi pentru a-şi exercita dreptul la vot, oferindu-le în acest sens sume de bani sau bunuri.

Colegii noştri sunt în continuare la datorie pentru a se asigura că procesul de vot se va desfăşura, ca şi până acum, în condiţii de siguranţă. După încheierea votului, efectivele MAI vor rămâne în dispozitiv pentru protecţia transportului către Birourile Electorale Judeţene al buletinelor de vot şi celorlalte materiale rezultate în urma votării„, precizează IPJ Brăila.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *