Skip to content
Brăila Știri locale

Brăila: Proiect cu fonduri europene pentru modernizarea Falezei Dunării

planiada.ro

Un proiect cu fonduri europene în valoare de aproximativ 600.000 lei pentru modernizarea Falezei Dunării din Brăila a fost lansat de Primăria Brăila în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), ofertele pentru această licitaţie urmând să se depună până pe 10 mai.

Proiectul este intitulat „Amenajare şi modernizare Faleză Dunării”, iar licitaţia are o valoare estimate de 587.793 lei fără TVA, finanţarea făcându-se din fonduri europene, prin Programul Operaţional Asistenţă Tehnică 2014-2020.

Potrivit Agerpres, contractul care va rezulta în urmă finalizării procedurii de achiziţie publică va avea ca obiect amenajarea unui punct de belvedere suspendat pe piloni deasupra falezei, montarea de bănci cu prize de încărcare telefon/tablete de-a lungul aleilor şi amenajarea unui loc de joacă pentru copii pe o suprafaţă de 1.000 mp.

Un alt obiectiv al proiectului este amenajarea de-a lungul Falezei Dunării a unor locuri de relaxare, iar de-a lungul aleilor a unor statuete care au legătură cu Dunărea, precum pescar, hamal, marinar, zeul Neptun, nimfe. De asemenea, în zonă va fi amplasat un monument complex de for public, sub forma unei fântâni arteziene barcă, cu spaţii verzi şi podeţe.

Întreagă zonă a Falezei va fi supravegheată video şi vor fi plantaţi 600 de arbori şi arbuşti, toate investiţiile având drept scop îmbunătăţirea protecţiei naturii şi a biodiversităţii şi reducerea poluării prin regenerarea spaţiului urban degradat.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *