Skip to content
Buzău Știri locale

Brăila: Şapte focare de infecţie cu noul coronavirus. Cele mai multe cazuri la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă

Inquam Photos/Alex Nicodim

Şapte focare de infecţie cu SARS-Cov2 sunt active în judeţul Buzău, cel mai mare dintre acestea fiind la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă, unde sunt confirmate cu noul coronavirus 12 persoane.

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Buzău, cele şapte focare active din judeţ sunt la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău – Secţia ATI, unde sunt 12 persoane confirmate pozitiv, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă – 3 persoane confirmate pozitiv, Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău – Secţia Neonatologie – 3 persoane confirmate pozitiv, o fundaţie din comuna Cernăteşti care deţine un cămin de bătrâni în localitatea Aldeni, unde există 4 persoane confirmate pozitiv, două firme din municipiul Buzău, unde sunt confirmate patru, respectiv cinci persoane, şi la Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfinţii Constantin şi Elena” din Costeşti, unde sunt 4 angajaţi şi 7 beneficiari confirmaţi pozitiv.

DSP a recomandat în cazul acestora măsuri precum: internarea persoanelor confirmate Covid-19, testarea contacţilor simptomatici, izolarea la domiciliu, împreună cu ceilalţi membri ai familiei care locuiesc la aceeaşi adresă, timp de 14 zile, aplicarea procedurilor de curăţenie şi dezinfecţie terminală. De asemenea, în urma anchetei epidemiologice desfăşurate de DSP Buzău la Căminul pentru persoane vârstnice ”Sfinţii Constantin şi Elena” Costeşti, s-a dispus izolarea şi tratarea rezidenţilor la nivelul unităţii, motivat de patologia acestora.

În judeţul Buzău, s-au înregistrat, în ultimele 24 de ore, 25 de cazuri noi de coronavirus. De la debutul pandemiei au fost infectate cu SARS-CoV-2 1.581 de persoane, din care 41 au murit, iar alte 971 s-au vindecat. De asemenea, la Buzău se află în izolare la domiciliu 207 persoane, iar alte 467 sunt în carantină.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *