Skip to content
" "
Brăila Știri locale

Brăila – Zeci de mii de locuinţe fără curent electric, zeci de persoane blocate în maşini din cauza zăpezii

Aproape 39.000 de familii sunt nealimentate cu energie electrică la Brăila din cauza viscolului puternic. De asemenea, mai multe maşini cu zeci de oameni sunt blocaţi în acest judeţ, drumurile judeţene şi naţionale fiind închise de miercuri seară.

Joi dimineaţă, în judeţul Brăila sunt fără curent electric 70 de localităţi, fiind afectarte aproape 39 de mii de familiie.

Probleme sunt şi pe drumurile din judeţ, mai multe utilaje intervenind pentru deblocarea maşinilor ai căror şoferi nu au mai putut înainta din cauza vizibilităţii aproape de 0. Astfel, între localităţile Mircea Vodă şi Ianca, pe DN 2B este blocat traficul rutier de 2 tir-uri (cu 2 persoane), ceea ce a condus la blocarea a 15 autoturisme cu 26 persoane, a 2 microbuze cu 22 persoane, a unei camionete cu 3 persoane, a unui autocar cu 40 persoane şi a altor 2 tir-uri cu 2 persoane.

Pentru deblocarea acestora acţionează echipe şi utilaje ale SDN Brăila şi ISU Brăila.

La ora 06.20 a fost deblocat un sens în dreptul localităţii Mircea Vodă si s-a început defluirea coloanei de maşini blocate în zonă.

Maşini blocate mai sunt la limita judeţului Brăila cu judeţul Galaţi.

Pe DJ 203 între localităţile Făurei şi Ulmu, echipaje din cadrul ISU şi SVSU Ulmu, au acţionat pentru deblocarea unui microbuz cu 12 persoane care au fost preluate şi cazate în siguranţă în comuna Ulmu.

Pe DE 584, între localităţile Însurăţei şi Bărăganul sunt blocate/derapate în trafic 11 tir-uri, 10 autoturisme şi o autocisternă, totalizând 30 persoane. Pe DE 584, între localităţile Viziru şi Însurăţei la popasul Dropia, drumul european este blocat de un tir pe toată partea carosabilă.

Două utilaje din cadrul SDN Brăila încearcă să deblocheze tir-ul, dar întâmpină probleme datorită vizibilităţii foarte scăzute, scrie News.ro.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *