Skip to content
Brașov Știri locale

Brașov: 57,6% dintre unităţile şcolare din judeţ vor funcţiona pe „scenariul verde” până în 1 octombrie

Inquam Photos / Octav Ganea

Prefectul judeţului Braşov, Cătălin Văsii, a convocat miercuri şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU), pentru dezbaterea şi votarea scenariilor de începere a anului şcolar aplicabile celor 390  unităţilor de învăţământ din judeţ (şcoli şi grădiniţe).

„Având în vedere incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în fiecare localitate, membrii CJSU Braşov au aprobat, cu 29 de voturi «pentru» şi o abţinere, propunerile înaintate de Consiliile de Administraţie ale unităţilor de învăţământ şi agreate de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ)”,  a anunţat Prefectura Braşov.

Conform deciziei, 225 unităţi de învăţământ din judeţ (57,6% din numărul total) vor funcţiona conform „scenariului verde”, adică elevii şi preşcolarii vor merge cu toţii la şcoală. 162 de unităţi îşi vor desfăşura activitatea conform „scenariului galben”, ceea ce înseamnă că unii elevi sau preşcolari vor urma cursurile online, iar alţii fizic. Alte trei unităţi de învăţământ vor funcţiona în „scenariul roşu”, adică exclusiv în sistem online. „Dintre acestea, două unităţi şcolare sunt în oraşul Ghimbav  – unde incidenţa cumulată a cazurilor de COVID-19 în ultimele 14 zile este de 3,27/1.000 de persoane. Cel de-al treilea caz este al unei grădiniţe din municipiul Braşov, însă aici motivul pentru care, deocamdată, rămâne închisă nu este pandemia de COVID-19, ci prăbuşirea acoperişului unei clădiri din proximitate”, au explicat reprezentanţii Prefecturii Braşov, informează bzb.ro.

Pe de altă parte, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, dr. Andrea Neculau, a precizat că incidenţa cazurilor de COVID-19 este într-o continuă dinamică, aşa încât, în funcţie de aceasta, scenariile după care vor funcţiona unele şcoli şi grădiniţe ar putea suferi modificări. „Tocmai pentru a creşte viteza de reacţie la dinamica situaţiei şi eficienţa anchetelor epidemiologice, dacă şi unde va fi cazul, am operaţionalizat un sistem de comunicare între DSP Braşov şi unităţile de învăţământ din judeţ. De asemenea, Inspecţia Sanitară a DSP va începe controalele în şcoli, pentru a verifica respectarea măsurilor de protecţie”, a afirmat dr. Andrea Neculau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *