Braşov: Activitatea operatorului de transport în comun RATBV, afectată de un atac cibernetic

Atac Cibernetic
Sursa foto: Freepik

Activitatea operatorului de transport în comun din Braşov – RATBV este afectată, în aceste zile, în urma unui atac cibernetic, produs asupra unui furnizor de sisteme informatice al societăţii, a transmis conducerea acesteia.

Atacul, care nu a vizat direct RATBV, ci furnizorul de sisteme informatice şi care a afectat şi alte societăţi de transport public din ţară, a perturbat atât desfăşurarea activităţilor de eliberare şi încărcare a cardurilor de transport, cât şi programarea vehiculelor pentru îndeplinirea planului de transport.

„Incidentul produs zilele trecute (…) a impus luarea unor măsuri de eliminare a riscurilor specifice, fiind afectate parţial activităţile de ticketing şi cele de programare şi urmărire a vehiculelor aflate în circulaţie. Menţionăm faptul că datele niciunui călător şi ale niciunei firme colaboratoare nu au fost afectate de acest incident şi îi asigurăm pe toţi clienţii ori partenerii RATBV că acţiunile întreprinse au dus la securizarea bazelor noastre de date. De la momentul producerii incidentului cibernetic, RATBV a depus toate eforturile pentru remedierea situaţiei, angajaţii firmei lucrând în regim permanent, astfel că până la acest moment s-au înregistrat progrese semnificative pentru reluarea activităţilor perturbate”, se arată într-un comunicat al operatorului de transport în comun.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: