Braşov: Amenzi de 11.000 de lei pentru nereguli la un loc de joacă, date de comisarii de la Protecţia Consumatorilor

Sursă foto: gardenway.ro

Comisarii de la Protecţia Consumatorilor Braşov au aplicat mai multe amenzi şi au oprit temporar de la utilizare mai multe echipamente cu probleme instalate într-un loc de joacă pentru copii din cartierul Avangarden 3 din municipiul Braşov.

„În urma primirii unei sesizări, Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Regiunea Centru a desfăşurat o acţiune de control la operatorul economic Maurer Imobiliare SRL, cu sediul în Braşov, în urma unei petiţii care reclama echipamentele deteriorate folosite la locul de joacă din cartierul Avangarden 3. După verificările realizate, comisarii au constatat că aspectele sesizate se confirmau, reclamaţia fiind întemeiată, şi au aplicat următoarele sancţiuni: 4 amenzi contravenţionale, în valoare de 11.000 lei şi oprirea temporară a utilizării echipamentelor de joacă până la remedierea deficienţelor”, se arată într-un comunicat remis, miercuri, de CRPC Braşov.

Comisarii de la CRPC Braşov au găsit la respectivul loc de joacă leagăne cu sistemul de siguranţă sau şezutul rup, prezentând pericol de accidentare, tobogane şi turnuri de trecere, precum şi balansoar rupte, respectiv incomplet, şuruburi slăbite, ieşite din podeaua altor echipamente.

Reprezentanţii CRPC Braşov au constatat că echipamentele de joacă nu au trecute pe ele informaţii referitoare la vârsta, greutatea şi înălţimea admise ale utilizatorilor. De asemenea, ei au constatat lipsa autorizaţiei de funcţionare emisă de autoritatea publică locală.

Citește mai multe AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: