Brașov, capitala turismului românesc. Investiția liberală care duce județul în top: Aeroportul Brașov-Ghimbav

Sursă foto: Facebook / Aeroportul Internaţional Braşov

40.000 de pasageri sunt așteptați lunar pe aeroportul Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav. Investiția liberalilor transformă Brașovul în capitala turismului românesc.

Situat în Ghimbav, în apropiere de Brașov, România, lângă viitoarea autostradă A3, Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav este primul aeroport construit în România în ultimii 50 de ani și al 17-lea aeroport comercial din țară. De asemenea este și primul aeroport care folosește un turn virtual.

Despre această investiție majoră a vorbit președintele Consiliului Județean Brașov într-o intervenție TV. Liberalul Șerban Todorică-Constantin a subliniat că Brașovul a ajuns pe locul al treilea, în topul aeroporturilor bine gândite, cu o arhitectură unică și tot efortul este unul colectiv:

„Aeroportul nostru, al tuturor braşovenilor, este o singură entitate, însă oamenii care susţin acest demers sunt mulţi: Sunt controlorii de trafic aerian, este personalul de securitate sau echipajul de întreţinere a aeronavelor, sunt operatorii de la terminalul de pasageri şi profesioniştii care contribuie la buna funcţionare a aeroportului”, a precizat președintele Consiliului Județean Brașov.

Liberalul a subliniat că efortul aparține atât administrației locale, consiliului județean care a aprobat bugetele și a alocat resursele financiare necesare pentru infrastructura aeroportuară, dar și ministrului Dezvoltării, Adrian Veștea, cel care a făcut posibilă funcţionarea aeroportului din data de 15 iunie 2023.

„Cheia către succes este colaborarea. Atunci când toţi cei menţionaţi anterior lucrează împreună, se poate realiza o sinergie care maximizează reuşitele” a transmis liberalul Șerban Todorică-Constantin.

Despre această investiție majoră au vorbit și prefectul județului Brașov, cel care speră ca prin această investiție Brașovul să devină astfel capitala turismului românesc:

„Acest aeroport a fost un deziderat al întregii comunități din Brașov (…). Avem foarte multe argumente pentru a fi desemnați capitala turismului din România”, a declarat Mihai-Cătălin Văsii.

Primarul din Ghimbav, susține că județul Brașov este foarte bine dezvoltat, avea nevoie de acest aeroport, dar pe mai departe e nevoie de tot mai multe companii aeronautice care să vină spre Brașov:

„Cetățenii de la Ghimbav sunt foarte incantați pentru că a crescut foarte mult calitatea vieții orașului (…). Facem tot posibilul să intrăm in contact cu directorii aeroporturilor din Europa pentru a face acest schimb care să asigure transfer intre orașele turistice si industriale din Europa”, a precizat Ionel Fliundra.

Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav este cel mai important obiectiv investiţional edificat în judeţul Braşov în perioada postdecembristă. Cei 40.000 de pasageri așteptați lunar vor transforma Brașovul în capitala turismului românesc. În același timp autoritățile anunță și alte investiții majore: „discutăm de 500 de milioane euro, bani pe care avem, contracte(…). Am ajuns la 79% grad de absorbție fonduri UE. Vorbim de o sumă foarte mare care schimbă destinele acestor oameni din Județul Brașov”, a mai precizat președintele Consiliului Județean Brașov.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: