Skip to content
Brașov Știri locale

Brașov: Câștig de 10 ori mai mare la păcănele, după ce un făgărășean a reușit să păcălească „sistemul”

Inquam Photos/Octav Ganea

Un bărbat de 40 de ani din Fagaraș a obținut 20.000 de lei la păcănele, deși câștigul care i se cuvenea era de 2.000 de lei. Când și-au dat seama de greșeală, reprezentanții firmei au cerut banii înapoi, dar bărbatul a refuzat să îi restituie și a fost trimis în judecată.

În final, procesul s-a încheiat prin împăcarea părților, conform fagarasultau.ro.

Un jucător de păcănele din Făgăraș a fost trimis în judecată pentru însușirea bunului găsit sau ajuns din greșeală la făptuitor, la începutul anului, după ce a convins-o pe angajata unei săli de jocuri că a câștigat 20.000 de lei, lucru care nu era adevărat.

Totul s-a întâmplat în 19 ianuarie, în jurul orei 17.00. Jucătorul de păcănele a intrat într-o sală de jocuri și a introdus într-unul dintre aparate suma de 100 de lei. După ce aparatul a afișat o imagine câștigatoare, jucătorul și fratele său au strigat: 200 de milioane (n.r. 20.000 de lei vechi).

În local s-a stârnit o frenezie, iar angajata sălii de jocuri s-a dus la aparat să verifice ecranul. Când a văzut „un număr care începea cu 2 și continua cu mai multe zerouri” l-a crezut pe barbat și i-a dat cei 20.000 de lei pe care i-a „câstigat”. Imediat după ce a primit banii, jucătorul a părăsit localul.

Având în vedere valoarea mare a câștigului, angajata sălii de jocuri i-a anunțat pe patroni, care au verificat aparatul și au constatat că în ziua respectivă au fost trei câștiguri, cel mai mare în valoare de 2.000 de lei.

Angajata localului l-a sunat pe jucător să îi spună că s-a produs o greșeală, dar bărbatul a refuzat să restituie banii pe motiv că „reprezentanții sălii de jocuri au modificat parametrii tehnici ai aparatului astfel încât să arate că, de fapt, câștigul ar fi fost mult mai mic”.

În urma acestei situații, patronul sălii de jocuri a făcut plângere penală, iar jucătorul a fost trimis în judecată pentru însușirea bunului găsit sau ajuns din greșeală la făptuitor.

În proces, reprezentanții sălii de jocuri au explicat că în momentul în care sunt introduși banii în aparat, creditul se transformă în puncte.

Astfel, 100 de lei valoreaza 100.000 de puncte. În momentul în care a prins o combinație câștigătoare, jucătorul avea 2.000.000 de puncte, echivalentul a 2.000 de lei.

Din acest motiv, operatoarea s-a încurcat în zerouri și, dezorientată de bucuria jucătorului, i-a dat 20.0000 de lei în loc de 2.000 de lei.

Pentru că în termenul prevăzut de lege, după trimiterea în judecată, părțile au ajuns la un acord, procesul nu a mai avansat, fiind închis prin împăcarea părților.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *