Skip to content
Brașov Societate Știri locale

BRAȘOV. Ce planuri are Primăria pentru modernizarea iluminatului public

mytex.ro

La sfârșitul anului trecut, Primăria a demarat un proiect de investiții pentru modernizarea sau extinderea reţelei de iluminat pe mai multe străzi din Brașov. Pentru realizarea acestora, în urma unei licitații, municipalitatea a semnat cu S.C. Flash Lighting Services S.A. un contract în valoare de 6.825.191,05 de lei, fără TVA, banii provenind de la bugetul local. Firma a avut trei luni pentru partea de proiectare şi are 15 luni pentru execuția lucrărilor.

Astfel că, la sfârșitul anului trecut, au început lucrările de modernizare ale sistemului de iluminat pe următoarele străzi: str. Lacurilor, unde au fost introduse în subteran 2,4 km de rețea, au fost montați 69 de stâlpi și 69 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED; str. Brazilor, cu 1,4 km de rețea, 48 de stâlpi și 48 de corpuri de iluminat cu tehnologie LED; str. Stejarului cu 0,6 km de rețea nouă, 17 stâlpi și 17 corpuri de iluminat cu tehnologie LED. Lucrările vor fi finalizate în această lună.

Zilele acestea am semnat ordinul de începere a lucrărilor pentru alte cinci străzi din pachetul de investiții pentru modernizarea iluminatului public. Este vorba de DN 13, tronsonul cuprins între pasajul Fartec și intersecția cu ocolitoarea, DN 73, de la intersecția cu str. Bucegi până la limita administrativă a Brașovului, două străzi din Stupini, Bârsei și Iazului, și o bucată din Calea București. Una dintre cele mai importante lucrări, din acest pachet, este cea care vizează instalarea sistemului de iluminat public pe DN 13, tronsonul cuprins între Pasajul Fartec şi ocolitoare, singura ieşire din oraş fără sistem de iluminat public. La aceasta se adaugă şi extinderea reţelei pe DN 73, între intersecţia cu str. Bucegi şi limita intravilanului muncipiului Brașov. În felul acesta, putem spune că am rezolvat, în mare parte, ceea ce înseamnă iluminatul intrărilor în oraş. Mai rămâne sectorul din DN 13, de la ocolitoare până la limita administrativă. Acest tronson l-am prins într-un alt pachet de lucrări, la care avem deja studiu de fezabilitate, iar acum pregătim documentația în vederea licitației de lucrări”, a precizat primarul George Scripcaru, potrivit mytex.ro

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *