Skip to content
Brașov Știri locale

Braşov: Centru de vaccinare în Piaţa Sfântul Ioan. Diplomă de vaccinare, la Castelul Bran

Autorităţile din Braşov organizează mai multe evenimente în cadrul campaniei de vaccinare, unul dintre acestea fiind programat duminică, în Piaţa Sfântul Ioan din municipiul reşedinţă de judeţ, unde vor fi amenajate cabinete de vaccinare destinate „în primul rând angajaţilor din cadrul agenţiilor de turism şi iubitorilor de călătorii„.

Turiştii care merg la Bran se pot vaccina chiar în centrul deschis pe domeniul castelului, urmând a primi şi un „certificat de curaj şi responsabilitate”.

„În cadrul campaniei «Liber la vaccinare, liber la viaţă!» iniţiată de Municipalitatea Braşov, în 9 mai 2021 se va derula acţiunea «Liber în Europa» – în Piaţa Sf. Ioan, care va fi adresată în primul rând angajaţilor din cadrul agenţiilor de turism şi iubitorilor de călătorii. Accesul va fi liber, fără programare şi se va administra vaccin Pfizer-BioNTech. Programul va fi între orele 8:00 şi 20:00”, informează Direcţia de Sănătate Publică Braşov.

Şi la Castelul Bran a fost amenajat un centru de vaccinare, unde câteva zeci de turişti, unii din afara ţării, s-au imunizat deja.

Centrul de vaccinare de la Bran, unde se administrează tot vaccinul Pfizer BioNTech, a fost deschis vineri după-amiază, şi rămâne deschis sâmbătă în intervalul orar 10:00-20:00 şi duminică, între orele 10:00-18:00.

Vaccinarea se face de către o echipă medicală mobilă, fără programare, iar parcarea va fi gratuită, în imediata vecinătate a imobilului. Centrul de pe domeniul castelului va fi deschis timp de o lună, în perioada week-end-urilor, în clădirile Vămii Medievale din incinta Domeniului Bran.

Toţi beneficiarii vor primi o „diplomă de vaccinat la Castelul Bran” şi, în cazul în care vor opta şi pentru vizita la Castel, vor avea acces gratuit la Expoziţia cu Instrumente Medievale de Tortură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *