Skip to content
Brașov Știri locale

Brașov: CNAIR anunţă al doilea pasaj rutier la Predeal, intersecţia DN 1 – DN 73A

Facebook

Pentru a se putea fluidiza traficul rutier de pe DN 1, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are în plan să construiască un pasaj în Predeal, la intersecţia acestei artere cu DN 73A (Predeal – Şercaia). Deocamdată, proiectul este în stadiul de elaborare a documentaţiilor tehnice. Astfel, pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie CNAIR a lansat o licitaţie cu o valoare estimată de 742.789 lei cu tot cu TVA, finanţarea fiind asigurată din fonduri europene, prin Programul Operaţional Infrastructura de Mare 2014 – 2020, potrivit bzb.ro.

Conform anunţului companiei, pentru acest contract au fost depuse trei oferte, de către Bridge Consult, Asocierea Italrom Inginerie Internaţională – Metroul, Asocierea Retter Architecture – Drum Proiectconsult. În caietul de sarcini al licitaţiei se precizează că firma care va câştiga licitaţia va avea obligaţia de a finaliza documentaţia în termen de 180 de zile de la emiterea ordinului de începere a serviciilor.

Consultantul va trebui proiecteze proiectul astfel încât durata lui de viaţă să fie de minim 100 de ani. Pentru viitorul pasaj vor fi luate în calcul două soluţii tehnice, respectiv o structură metalică sau una de beton.

Reamintim că, tot pentru fluidizarea traficului de pe DN 1, în localitatea Predeal CNAIR are în plan şi realizarea unui pasaj pietonal subteran, (la intersecţie DN 1 cu str. Panduri). În acest caz, licitaţia pentru elaborarea documentaţiilor tehnice a avut termen de depunere a ofertelor tot în luna octombrie, fiind primite 4 oferte, de la Asocierea  Italrom Inginerie Internaţională SRL- Metroul SA, NV Construct SRL, Asocierea SC Retter Arhitecture SRL – SC Drum Proiect Consult SRL şi SSF-RO. Conform caietului de sarcini al licitaţiei, pasajul subteran de la Predeal va trebui să fie prevăzut cu lift pentru persoanele cu dizabilităţi, să aibă scară normală şi scară rulantă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *