Skip to content
Brașov Știri locale

Brașov: Creștere alarmantă a cazurilor de COVID în județ. Explozie de îmbolnăviri în Predeal

Inquam Photos/Octav Ganea

Situație alarmantă în județul Brașov. Numărul cazurilor de infectare cu noul coronavirus este în continuă creștere, iar rata de infectare urcă de la o zi la alta. Coeficientul de infectare cu noul coronavirus a ajuns la 7,36 de cazuri la mia de locuitori. Județul a depășit Ilfovul și a urcat pe locul doi în țară, după Sibiu. Evoluția a fost explozivă. Spre exemplu, în Predeal, coeficientul a crescut de la 8,47 la 11,92 de cazuri la mia de locuitori într-o singură zi.

Cum weekend-ul trecut a nins la munte, stațiunile au fost pline de turişti. Pandemia de coronavirus nu i-a speriat pe oameni, iar acum rata de infectare în Predeal este de 11,92 la mie de locuitori.

„Așteptăm să vedem dacă închide stațiunea, dacă nu o închide. Nu știu, o să vedem ce o să fie”,  spune un localnic.

Situația în stațiunea Predeal este în dinamică. Autoritățile vor lua o decizie în funcție de rezultatele care vor apărea zilele următoare.

„E vorba de localități mici, la care un caz, două, trei, cinci contează enorm și practic asta este explicația”, a declarat pentru Digi24 Andrea Neculau, director DSP Brașov. „Au fost alocate cazuri fie și numai pentru un weekend petrecut acolo. Am avut la Fundata 4 persoane din București care fuseseră alocate Brașovului pentru că stătuseră un weekend acolo”, a spus șefa DSP.

Stațiunea montană este prima pe listă în ceea ce privește incidența COVID-19 în județul Brașov. În ultimele 14 zile în judeţul Brașov au fost raportate 4.833 de infectări cu noul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *