Skip to content
Brașov Știri locale

Braşov: Incidenţa Covid scade sub 3 cazuri la mia de locuitori pentru prima dată în 3 luni. Când se pot relaxa restricţiile

Pentru prima dată după 3 luni, în municipiul Braşov incidenţa Covid scade sub 3 cazuri la mia de locuitori. De abia din 3 februarie însă se pune poate pune problema deschiderii restaurantelor

După trei luni, incidenţa infectărilor cu noul coronavirus în municipiul Braşov a scăzut sub pragul de 3 infectări la 1.000 de locuitori. Mai exact, potrivit datelor disponibile pe site-ul Direcţiei de Sănătate Publică Braşov, în 23 ianuarie, incidenţa a ajuns la 2,94 cazuri la 1.000 de locuitori, iar în 24 ianuarie era de 2,99 cazuri la 1.000 de locuitori, scrie bzb.ro.

Practic, acestea sunt cifre care permit redeschiderea restaurantelor care funcţionează în spaţii închise, însă o decizie în acest sens va fi luată la începutul lunii viitoare, asta numai în cazul în care rata infectărilor se va menţine sub pragul de 3 cazuri la mia de locuitori. Mai exact, potrivit unei hotărâri din 19 ianuarie a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, în municipiul reşedinţă de judeţ se menţine „scenariul roşu” până în 2 februarie, urmând ca la finalul acestei perioade să fie reevaluată situaţia din judeţ.

Înainte de 23 ianuarie, municipiul Braşov a avut o incidenţă mai mică de 3 cazuri la 1.000 de locuitori  în urmă cu 3 luni, mai exact în 25 octombrie.

În ce condiţii s-ar putea redeschide restaurantele

În cazul în care, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Braşov va constata scăderea ratei de infectare sub pragul de 3 cazuri la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile, atunci se vor aplica măsurile corespunzătoare incidenţei. Astfel, în situaţia în care incidenţa va fi cuprinsă între 1,5 şi 3,00 cazuri la 1.000 de locuitori va fi valabil „scenariu galben”, ceea ce înseamnă că restaurantele din spaţiile închise pot funcţiona la 30% din capacitate. Dacă incidenţa va fi mai mică de 1,5 cazuri la 1.000 de locuitori, atunci restaurantele ar putea funcţiona la 50% din capacitate.

De asemenea, în situaţia în care incidenţa va fi mai mică de 3 cazuri la 1.000 de locuitori, se va putea lua în calcul şi redeschiderea sălilor de spectacole, însă nu la capacitatea maximă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *