Skip to content
Brașov Știri locale

Brașov: Municipiul, în scenariul roșu. Ce reguli trebuie să respecte cetățenii

Inquam Photos/Octav Ganea

Municipiul Braşov a intrat din nou în scenariul roșu, după ca reta incidenței cazurilor de coronavirus a ajuns aici la 3,16 la mia de locuitori. Astfel, începând de vineri, în Brașov se închid restaurantele, cafenele, cinematografele şi instituţiile de spectacol, acestea fiind doar unele dintre regulile pe care locuitorii Brașovului trebuie să le respecte în perioada următoare.

Noi restricții în Brașov, oraș care a reintrat în scenariul roșu: Ce reguli au fost stabilite

Concret, odată cu intrarea în scenariul roșu, restaurantele și cafenelele din interior se vor închide. În hoteluri, pensiuni sau alte unități de cazare vor putea mânca doar clienții cazați, în intervalul orar 6.00-23.00. În același timp, cinematografele, instituțiile de spectacol, dar și sălile de jocuri de noroc se vor închide.

Ce spune prefectul județului despre reintrarea în scenariul roșu a municipiului Brașov

Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, prefectul județului Brașov, Cătălin Vasîi, a declarat că decizia a fost luată în condițiile în care în ultimele 3 zile a fost constatată o creștere progresivă a cazurilor de infectare în municipiul reședință de județ.

”Avem un trend ascendent al ratei de infectare, la nivelul județului Brașov și, în special, al municipiului Brașov. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a fost nevoit să adopte o hotărâre prin care se trece pentru o perioadă de 14 zile în scenariul roșu. Bineînțeles că este o măsură care nu ne bucură, dar având în vedere că în ultimele 3 zile a fost o creștere progresivă a acestei rate, a trebuit să luăm această măsură”, a spus prefectul județului Brașov, Cătălin Vasîi.

Întrebat ce a determinat creșterea ratei de incidență a cazurilor de coronavirus, prefectul județului Brașov a răspuns: ”Nu cred că există un singur factor, există mai mulți factori care influențează această creștere. N-aș putea spune neapărat că deschiderea restaurantelor sau deschiderea școlilor a făcut ca această rată să crească. Studiem, încercăm să găsim o posibilă explicație la creșterea acestei rate, vedem că trendul, din păcate, este încă ascendent. Probabil că o suplimentare a numărului de testări la nivelul municipiului a dus ca parte din populația care este infectată să fie depistată și astfel să aflăm că rata este mult mai mare decât am crezut noi”.

”Este o constantă a numărului de teste care de face zilnic în Brașov, dare cred că persoanele simptomatice au început să caute instituțiile sanitare și asistăm la faptul că cei care sunt, într-adevăr foarte simptomatici și cu afecțiuni grave încep să vină și să se testeze”, a mai spus prefectul județului Brașov.

Câte cazuri de infectare cu coronavirus au fost înregistrate, până acum, în județul Brașov

Potrivit raportării de vineri a Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul întregului județ Brașov, rata incidenței cazurilor de infectare cu coroanvirus a ajuns la 2,34 la mia de locuitori. De la începutul pandemiei și până acum, în acest județ au fost confirmate 30.892 de cazuri de infectare, dintre care 130 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore.În ceea ce privește situația la nivel național, de joi până vineri au fost confirmate 2.712 cazuri de infectare. Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 683 de persoane au fost reconfirmate pozitiv. Asta în condițiile în care, în același interval au fost prelucrate peste 33.000 de teste RT-PCR și teste antigenice. 949 de pacienți cu COVID-19 sunt internați, în acest moment, în secțiile de terapie intensivă la unităților medicale din țară. Totodată, în ultimele 24 de ore, alți 79 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 au decedat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *