Brașov: Nereguli grave în administrația Coliban. George Scripcaru, PNL: „Primarul a plătit ceva ce nu există”

Foto facebook George Scripcaru

Allen Coliban, primarul USR din Brașov, este cunoscut pentru plățile ilegale făcute în timpul mandatului. Banii cetățenilor au fost folosiți la plăți care nu respectau legislația din România, iar primarul Coliban nu a făcut nimic pentru a recupera prejudiciile. În 2021, Allen Coliban a irosit 129.318 lei pentru plăți fără bază legală în cazul unor persoane decedate.

Candidatul PSD-PNL la funcția de primar, George Scripcaru a dezvăluit pentru PS News cum primarul USR, Allen Coliban se laudă cu un parc fotovoltaic care nu există. În ceea ce privește banii dați persoanelor decedate, Scripcaru spune că acest lucru arată dimensiunea administrației USR, la Brașov.

„Asta este o problemă care arată un mod de a gestiona o administrație publică locală care arată cât de mult Coliban s-a implicat sau interesat să gestioneze o administrație locală la Brașov.

Banii ăștia, cineva i-a luat. Banii ăștia există, cineva i-a primit. Păi, sau sunt unii care trebuiau să-i primească și se știa, ori înseamnă că este prostie”, este opinia lui George Scripcaru.

„Allen Coliban a plătit un parc fotovoltaic care nu există”

„El a plătit și alte lucruri, total aiurea, pe alte componente, vorbim de multe milioane. Dacă e să vorbim despre parcul fotovoltaic, s-a dus la Digi 24 și s-a lăudat că este singurul oraș din România în care s-a făcut parc fotovoltaic. La Brașov. Și atunci, cineva s-a dus și a filmat locul unde a zis că e parcul fotovoltaic care a și fost achitat. Vorbim despre sute de milioane de lei.

„Terenul este doar o pășune. A plătit unei firme din Olanda, ca și cum lucrările s-ar fi executat”

„Este un parc care nu există. El a plătit ceea ce n-a făcut și a zis că a făcut și că e parc fotovoltaic și pe teren este doar o câmpie, o pășune. A plătit bani la o firmă din Olanda, a plătit ca și cum s-ar fi executat lucrările.

Panourile astea sunt depozitate la o firmă, în Olanda. A plătit în Olanda bani, n-a făcut proces verbal de recepție. N-a făcut act de custodie.

„Lauda i s-a întors în față, ca grebla la țară”

„Curtea de Conturi exact asta verifică, acuma, pentru că a fost și o sesizare care a fost depusă. L-a luat gura pe dinainte la televizor și i s-a întors în față, ca grebla la țară.

Doamnele de la contabilitate din Primărie i-au atras atenția că lucrurile nu se fac așa și le-a spus să-și vadă treaba lor și să semneze plata la firma din Olanda, că restul e treaba lui.

Faptul că a plătit bani la persoane care nu există este o problemă și arată o dimensiune și o realitate în care se derulează administrația USR Coliban, la Brașov.

Pe lângă asta mai sunt și alte componente, așa cum a spus înainte, în care a plătit lucrări care nu sunt făcute și a declarat public că există parcul fotovoltaic care, de fapt, este o pășune.

Pe lângă faptul că nu are autorizație, nu are nici drum de acces ( este într-o câmpie unde trebuie să te bransezi cu legături la transformatoare). Trebuie o infrastructură că să poți să ajungi acolo.

Este o poveste științifico-fantastică, dar care pentru ei nu contează. Ei trebuie să spună că au făcut ceva care de fapt, nu există. Că și cum oamenii sunt proști și nu verifică”, explică George Scripcaru.

Primăria Brașov a ajuns în situația de a plăti indemnizația de handicap către persoane care erau deja decedate, arată Curtea de Conturi. În 2021, primarul Allen Coliban a irosit 129.318 lei pentru plăți fără bază legală în cazul unor persoane decedate. Primăria condusă de Allen Coliban nu a verificat lista cu persoanele decedate și a continuat să facă plăți fără să aibă o bază legală.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: