Skip to content
Brașov Știri locale

Brașov: Peste 1000 de pachete cu alimente, distribuite de la Cantina de Ajutor Social

Fagarasultau

Peste 1000 de pachete cu ajutoare alimentare europene vor fi distribuite către  persoanele cu venituri reduse din Făgăraș. Transportul cu ajutoarele de la Uniunea Europeană a ajuns astăzi în municipiul nostru iar de mâine, beneficiarii pot merge să-și ridice alimentele, potrivit fagarasultau.

Cutiile cu produse alimentare au o greutate de aprox. 25 Kg, și conțin faină albă, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez , conserve de carne, pateu, compot de fructe și gem .
A sosit un transport cu 1052 de pachete cu ajutoare alimentare, prin Programul POAD 2021. Categoriile de beneficiari sunt cei cu ajutor social și cei cu alocații pentru susținerea familiei. Rămâne ca peste două săptămâni să distribuim un număr de peste 200 de pachete pentru persoanele cu handicap și cei fără venituri. Pachetele se pot ridica de la Cantina de Ajutor Social din Făgăraș, de pe strada Ion Codru Drăgușanu, nr. 17, de luni până vineri, între orele 9.00 – 14.00“, ne-a spus  Mihai STAN, de la Direcția de Asistență Socială Făgăraș.

Un pachet cu produse alimentare conține : faină albă de grâu 1kg – 5 buc; mălai 1kg – 4 buc; paste făinoase 400 g – 2 buc; ulei 1l – 4 buc; zahăr 1kg – 2 buc; orez 1 kg. – 4 buc; conservă carne de vită 300 g – 5 buc; conservă carne de porc 300 g – 3 buc; conservă pateu de ficat de porc 200 g – 5 buc; compot de fructe 720 ml – 2 buc.; gem de fructe 360 g -1 buc; gem de fructe dietetic 360 g – 1 buc.

Beneficiarii acestor produse sunt:

Familiile / persoanele singure beneficiare de venit minim garantat, acordat in baza Legii nr.416/2001;

Familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei, acordată în baza Legii nr.277/2010;

Familiile/persoanele aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente şi în alte cazuri asemănătoare care se află în situaţii de vulnerabilitate, stabilite prin anchete sociale .

În continuare, tot la Cantina de Ajutor Social din Făgăraș sunt depozitate încă zeci de pachete cu produse de igienă, care așteaptă să fie ridicate de către beneficiari.

Rugăm pe această cale beneficiarii care nu au ridicat pachete cu produse de igienă să se prezinte la Cantina de Ajutor Social Făgăraș“, ne-a mai spus Mihai Stan.
Pachetele cu ajutoare se vor ridica în baza actului de identitate (în original).

1 comentariu la “Brașov: Peste 1000 de pachete cu alimente, distribuite de la Cantina de Ajutor Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *