Skip to content
Brașov Știri locale

Brașov: Risc maxim de producere a avalanşelor în Munţii Făgăraş / Salvamont Victoria: Drumeţiile trebuie evitate cu orice preţ

Facebook

Salvamontiştii din Braşov anunţă, miercuri, risc maxim de producere a avalanelor în Munţii Făgăraş, din cauza căderior masive de zăpadă din ultimele ore. Salvamont Victoria a transmis că drumeţiile trebuie evitate cu orice preţ, potrivit news.ro.

”Risc de avalanşă gradul 5 din 5 în Masivul făgăraş! Din cauza precipitaţiilor abundente căzute în ultimele ore, Serviciul Salvamont – Consiliul Judeţean Braşov anunţă riscuri majore de producere a avalanşelor şi avertizează turiştii să nu se aventureze pe traseele din Masivul Făgăraş, în următoarele zile”, a transis, miercuri, Consiliul Judeţan Braşov, într-un comunicat de presă.

Potrivit echipei Salvamont Victoria, drumeţiile în Munţii Făgăraş trebuie evitate cu orice preţ, deoarece riscul producerii de avalanşe este la cel mai înalt nivel, în urma depunerii unui nou strat de zăpadă, consistent şi instabil.

”Mai mult decât atât, riscul de avalanşe se menţine ridicat chiar şi la altitudini mai mici de 1.500 de metri, astfel că iubitorii muntelui sunt sfătuiţi ca în următoarele zile, inclusiv în weekend, să nu-şi planifice drumeţii în Masivul Făgăraş”, a mai transmis Consiliul Judeţean Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *