Skip to content
Brașov Știri locale

Brașov: Sinagoga din Făgăraș, aflată în reabilitare, a fost vandalizată

digi24

Sinagoga din Făgăraş a fost vandalizată la mai puțin de o lună de la finalizarea parţială a lucrărilor de reabilitare la fațada clădirii, a anunţat joi primăria municipiului. Persoane necunoscute au aruncat cu o substanţă despre care nu s-a stabilit ce ar fi pe întreaga latură de sud a monumentului istoric, potrivit digi24.

Pe zidul proaspăt văruit al clădirii a fost aruncată o substanță despre care nu se știe deocamdată ce este și, de asemenea, se văd și urme de bocanci.

„Ne este greu să înţelegem comiterea faptelor de distrugere, când patrimoniul local este al tuturor cetăţenilor şi ar trebui protejat de orice om. În cursul acestei zile vom sesiza autorităţile competente pentru identificarea făptaşului şi luarea măsurilor prevăzute de lege în astfel de cazuri”, au precizat reprezentanţii Primăriei Făgăraş.

Clădirea sinagogii a fost construită în 1870 şi, până recent, se afla într-o stare avansată de degradare. Lucrările de reabilitare au început în 2019, cu ajutorul unei sponsorizări din partea unei companii private, ulterior fiind continuate în cadrul unui parteneriat încheiat cu Fundaţia Comunitară „Ţara Făgăraşului” şi Ambulanţa Monumentelor, mai precizează municipalitatea.

În prezent este în curs etapa a treia a reabilitării (a faţadei) în cadrul căreia lucrările sunt finanţate de la bugetul local.

Clădirea urmează să fie transformată într-un centru cultural internaţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *