Un braşovean a fost decorat de președintele Ucrainei. Care este contribuția acestuia la război

Sursă foto: Facebook/ Radu Hossu

Brașoveanul Radu Hossu a fost decorat de Ambasadorul Ucrainei, ca urmare a unui Ordin al Președintelui Ucrainei. Volodimir Zelensky recunoaște meritele românului în ajutorarea poporului ucrainean

Brașoveanul Radu Hossu a fost decorat cu Ordinul „Pentru Merit” clasa a III-a de către Excelența Sa Ambasadorul Ucrainei, Igor Prokopchuk, din partea Președintelui Volodimir Zelensky. Hossu spune că doar cu ajutorul celor care îi urmăresc postările pe Facebook a reușit să facă lucruri pe care acum doi ani de zile nu și le imagina.

Radu Hossu a fost decorat deoarece a fost de trei ori în Bahmut, când orașul era sub asediu, pentru a duce ajutoare umanitare, o mașină de pompieri și să extragă civili din zonă. Urmăritorii săi au finanțat construirea unui Complex Medical Mobil în memoria lui Oleg Gubal (care acum lucrează pe frontul de est). A dus zeci de mașini SUV care au salvat vieți și altele care urmează să ajungă și să salveze vieți. A dus 5 ambulanțe, 4 camioane militare și 30 de generatoare în cumplita iarnă 2022-2023, drone, tone de ajutoare umanitare.

Am ales să susțin Ucraina pentru că luptă pentru dreptatea scrisă în carta ONU, prin care i se atestă integritatea și suveranitatea teritorială. Pentru că este singura care împotriva lui Putin luptă pentru democrație, pentru libertate. Pentru că poporul ucrainean își sacrifică cei mai buni oameni exact în dorința de a atinge acest scop”, spune Radu Hossu, care completează că toți cei care au ales să-l sprijine pe el fac același lucru.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL