Skip to content
Brașov Societate

Braşovul, asaltat de urşi. Oamenii primesc mesaje prin Ro-Alert

În ultima vreme, braşovenii primesc din ce în ce mai multe mesaje prin intermediul sistemului Ro-Alert prin care sunt avertizaţi că în unele zone ale oraşului există pericolul de a fi atacaţi de urşi.

Oamenii sunt sfătuiţi de autorităţi prin intermediul mesajelor să evite zonele în care e semnalată prezenţa animalelor sălbatice.

Emergency alert: Extreme Atenţie, a fost semnalată prezenţa unor pui de urs în zona Str. Molidului – Tâmpa Garden. Animalele sunt considerate periculoase. Nu încercaţi să vă apropiaţi de ele sau să le hrăniţi. Evitaţi depplasarea în zonă, dacă nu este necesar”, scrie în mesajul primit de braşoveni miercuri seara.

E bine totuşi că nu ne intră în casă, măcar din punctul ăsta de vedere stau liniştit. Parcă m-am mutat la Zoo. Cât alerg prin zonă am văzut căprioare, vulpi, mistreţi, asta mai lipsea acum, urşi. Am mai primit astfel de mesaje şi acum vreo trei zile, începe să devină o obişnuinţă. Şi acum vreo şapte zile a mai fost alertă de urşi, dar în alt cartier, în Noua”, a declarat pentru PSNews un bucureştean pasionat de alergări montane, care a ales să se mute în Braşov.

La sfârşitul anului trecut, la nivelul judeţului Braşov s-au înregistrat aproximativ 640 de urşi, în condiţiile în care numărul optim ar fi de 340, conform unor declaraţii ale autorităţilor. Odată cu creşterea numărului de urşi, animalele nu mai au suficient spaţiu în habitatul natural şi ajung în oraşe şi sate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *