Brazi nevânduți, abandonați în piețe. Trecătorii n-au ratat ocazia și au plecat acasă cu bradul 

Sursă foto: Unsplash

Foarte căutați până în ajunul Crăciunului, mulți brazi rămași nevânduți au fost abandonați de comercianți în piețe. Trecătorii n-au ratat ocazia și au plecat acasă cu bradul pe care nu și l-au putut cumpăra. Ecologiștii ne îndeamnă să nu-i aruncăm după sărbători, pentru că pot fi transformați în îngrășământ natural sau în peleți, pentru încălzire.

În unele piețe mulți brazi au rămas nevânduți. Comercianții i-au lăsat în țarcuri în speranța că îi vor vinde în perioada următoare celor care sărbătoresc Crăciunul pe rit vechi.

Sunt însă și vânzători care au lăsat pomii de Crăciun la discreția trecătorilor. Unii au profitat de ocazie și și-au luat bradul pe care nu și l-au permis.

Reprezentații asociațiilor care militează pentru protecția mediului spun că sunt soluții pentru ca pomii de Crăciun să nu fie aruncați la gunoi.

RAUL CĂLIN POP – director de programe, Asociația Ecoteca: Brazii devin un deșeu. Este un deșeu biodegradabil care se poate folosi inclusiv la fabricarea de peleți spre exemplu. Sau pot fi folosiți măcar prin tocare să poți să acoperi solul cu ei astfel încât să poți să păstrezi umiditatea în sol. Cu siguranță cea mai puțin favorabilă soluție este cea în care îi abandonăm într-o piață și rămân acolo pe beton.

O altă soluție propusă de ecologiști este ca pomii de Crăciun rămași nevânduți să fie donați în seara de Ajun către asociațiile care ajută persoanele nevoiașe sau azilele de copii și de bătrâni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL