Skip to content
Politică

Breaking News! Începe “jihadul Anticorupției”. Kovesi, cercetată pentru corupție și trafic de influență

v

Vin vremuri grele pentru “zeița anticorupției”. Surse judiciare au confirmat pentru Psnews.ro intenția procurorului Adina Florea, de la secția de investigarea a magistraților, de a o pune sub acuzarea pe fosta sefa DNA Laura Codruta Kovesi. In urmatoarele zile Florea va declanșa urmărirea penală și va solicita, atenție, controlul judiciar împotriva lui Kovesi! Acuzațiile sunt grave: de la luare de mita, la abuz in serviciu și trafic de influența.

Florea o cercetează pe Kovesi in dosarul extrădării ciudate a șefului FNI Nicolae Popa, adus in țara din Indonezia cu un avion privat închiriat de la Țiriac Air. O parte din banii plătiți pentru avion au provenit de la una din firmele controlate de Sebastian Ghiță. Ghiță a descris in detaliu ce înțelegere a făcut cu Kovesi in anul 2011 pentru aducerea lui Popa in țara. Mogulul media a făcut un denunț – plângere penală la sfârșitul anului trecut in care prezintă datele facturii pentru plata avionului dar și elemente inedite din “afacerea răpirii lui Popa”.

“In timpul acestei relatii de prietenie Laura Codruta Kovesi mi-a solicitat personal in primavara anului 2011, moment in care detinea functia de Procuror General al Romaniei, sa efectuez plata unei sume de bani pentru urgentarea unui caz (dosar penal) de care aceasta se ocupa in mod direct si personal, caz de notorietate (dosarul Vintu-  FNI – Popa n.red) care ar fi ajutat-o foarte mult in cariera sa profesionala daca se finaliza in modul dorit de ea” susține Ghiță in denunț. 

Pe lângă factura incriminatorie Ghița este dispus sa scoată și “probele bomba”: înregistrările video cu L. Kovesi de la restaurantul cramei Tohani și de la petrecerea cu lăutari din vila ce ii aparține de la Sinaia (acolo unde a fost înregistrat și Coldea). Mai mulți martori vor fi chemați sa confirme relația: printre care se regăsesc fostul vicepremier Vasile Dincu sau chiar ex- șeful SRI Florian Coldea. Ghiță vrea sa demonstreze astfel fără putința de tagada legătura de prietenie cu Kovesi. Prietenie in decursul căreia cei doi și-au făcut diverse favoruri. 

In acest dosar a fost audiat recent și un martor cheie, in persoana fostului procuror Angela Nicolae, colaboratoarea apropiată a lui Kovesi de la Parchetul General. Nicolae a însoțit-o pe Kovesi in Indonezia înaintea aducerii lui Popa, când s-au făcut demersurile la nivelul președintelui indonezian pentru ca șeful FNI sa fie predat autorităților romane, fără ca acesta sa beneficieze de un proces de extrădare in Indonezia, proces care ar fi durat ani de zile. 

Cheia presupusei afaceri de corupție in care Kovesi va trebui sa dea explicații a fost tocmai aceasta graba suspecta din partea ei de a evita procedurile legale de extrădare a lui Popa.

“Fac mentiunea ca Popa Nicolae a fost adus in Romania dupa aproximativ 10 zile de la efectuarea platii facturii despre care am facut vorbire. Motivul pentru care Kovesi a solicitat un avion privat este ca in acest fel a fost ascuns faptul ca Nicolae Popa a fost (rapit / extras) transportat fara voia lui si fara o decizie de extradare in urma unui proces in Indonezia.

Daca s-ar fi platit un avion de linie, lui Kovesi ii era frica de un comportament al lui Popa in aeroport sau avion (simulare infarct / solicitare medic / ambulanta) care l-ar fi oprit pe acesta in Indonezia sau in orice alta escala. In acest fel s-a evitat si controlul documentelor de extradare. Prin folosirea unui avion privat, Nicolae Popa a ramas pe toata durata transportului in avion, fara posibilitati de a bloca revenirea in tara. Celalalt motiv tine de faptul ca un proces de extradare dureaza 2 sau 3 ani in Indonezia” a explicat Ghiță in plângerea depusă secției de investigare a magistraților din Parchetul General.

5 comentarii la “Breaking News! Începe “jihadul Anticorupției”. Kovesi, cercetată pentru corupție și trafic de influență

  1. Va fi o lupta dura. Europa va rezolva problemele din justiția României.
    Indiferent de “spaimele” golanilor de la guvernare și piedicile pe care le vor pune LCK va fi Șef al viitorului Parchet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *