Skip to content
Politică

Breșă de securitate la Casa Albă

Un bărbat care s-a apropiat prea mult de Casa Albă a fost arestat sâmbătă, la 24 de ore după un alt intrus în președinția Statelor Unite, au anunțat serviciile de securitate, informează Agerpres.

Un purtător de cuvânt de la Secret Service însărcinat cu protecția președintelui, Ed Donovan, a declarat pentru AFP că bărbatul arestat sâmbătă s-a apropiat la început pe jos de intrarea în Casa Albă și apoi a fost arestat când a ajuns cu mașina la altă intrare.

" "
" "

Acest incident a fost descris ca „relativ minor” de Donovan, în comparație cu cel petrecut în urmă cu o zi.

Un alt bărbat a pătruns vineri seară în Casa Albă și a putut ajunge la poarta de nord din incintă înainte de a fi capturat, provocând evacuarea personalului și jurnaliștilor aflați acolo, a declarat Secret Service.

Președintele Barack Obama și familia sa nu se aflau la Casa Albă în momentul evacuării. Familia lui Obama tocmai plecase cu elicopterul prezidențial Marine One la Camp David să-și petreacă weekendul.

Potrivit unui alt purtător de cuvânt de la Secret Service, Brian Leary, bărbatul, Omar Gonzalez, 42 de ani, din Texas, nu era înarmat.

Suspectul a fost dus la spitalul George Washington pentru o evaluare medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *