Skip to content
Internațional Politică

BREXIT Ce trebuie să știe românii din Marea Britanie care vor să vină acasă de Paște. Anunțul făcut de ambasadorul Dan Mihalache

Calea Europeana

Mai sunt câteva zile până la ieșirea Marii Britanii din UE, iar ambasadorul român din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Dan Mihalache a ținut să făcă câteva precizări pentru românii care vor dori să intre sau să iasă de pe teritoriul britanic.

Mesajul a fost transmis de către Excelența Sa la o sesiune de informare cu privire la drepturile cetățenilor români din Marea Britanie după Brexit, organizată de Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, împreună cu Reprezentanța Comisiei Europene la Londra.

„Trebuie să ne gândim ce acte avem nevoie și ce trebuie pentru a obține settled status, dar fără să intrăm în panică. Nimeni nu vă va da afară din această țară. Și, dacă vor exista anumite răbufniri de oameni mai supărați, care cred foarte tare în teoria Brexit-ului, care vă vor spune la magazin că nu aveți ce căuta pe aici, vă sfătuiesc să aduceți la cunoștința Ambasadei și a autorităților locale, cu care avem o excelentă cooperare”, a declarat ambasadorul Dan Mihalache.

La întrebarea pe care și-o pun tot mai mulți români și anume cum vor putea călători după Brexit, răspunsul este: “Sunt foarte mulți care ne întreabă dacă mai pot merge acasă de Paște fără pașaport, doar cu buletinul. Da, pot merge. La Secția Consulară primim zilnic 300-350 de cereri de pașapoarte, ceea ce creează o presiune foarte mare pe zona serviciilor consulare pe care le putem presta. Sunt alții care spun: “nu mai plecați acasă de Paște pentru că nu vă veți mai putea întoarce”. Toate aceste lucruri se diseminează în comunitate, creează probleme atât Ambasadei, cât și Consulatului. Oamenii trebuie să înțeleagă că resursele noastre sunt limitate. Vă cer răbdare și înțelegere cu noi, după cum vă pot promite că vom face tot ceea ce este necesar, inclusiv să mutăm Secția Consulară de la Londra într-un sediu nou, astfel încât să răspundem cât mai repede și operativ nevoilor românilor”, a afirmat ambasadorul Dan Mihalache.

#BREXITUn mesaj de asigurare pentru românii din UK în contextul evoluțiilor BREXIT

Publicată de Dan Mihalache pe Luni, 25 martie 2019

1 comentariu la “BREXIT Ce trebuie să știe românii din Marea Britanie care vor să vină acasă de Paște. Anunțul făcut de ambasadorul Dan Mihalache

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *