Skip to content
Politică Puterea Știrilor Video

Brexit fără acord? Titus Corlățean, puternic semnal de alarmă: E o soluție proastă pentru toți!

Psnews.ro

Un adevărat tumult politic a fost provocat de respingerea acordului de ieșire din Uniune al Marii Britanii, un acord negociat la sânge timp de doi ani de zile, urmat de o moțiune de cenzură respinsă la limită, conturând o încredere extrem de fragilă în Guvernul Britanic condus de May.

În acest context, fostul ministru de Externe între 2012 – 2014 din Guvernul Ponta, Titus Corlățean, invitat în redacția PSNews ne-a oferit o scurtă analiză asupra acestei situații:

”Poate mai puțin așteptat ca proporție a scorului majoritatea care a respins acordul negociat aproape doi ani cu Uniunea Europeană. A fost o majoritatea foarte consistentă, ceea ce crează o problemă tuturor până la urmă. În primul rând Marii Britanii, premierului Theresay May și guvernului conservator.

Este adevărat că aseară moțiunea de cenzură depusă de Partidul Laburist a fost respinsă, dar a fost respinsă la 19 voturi ceea ce face față de majoritatea declarată ab initio înseamnă foarte puțin”. 

Fostul ministru a ținut să explice și de ce un Brexit fără un acord este o soluție extrem de neavantajoasă pentru toate părțile implicate:

”Care e consecința respingerii acordului? Înseamnă că lucrurile devin extrem de complicate și că aproape orice este posibil în perioada următoare pentru că sunt diferite variante de lucru care sunt pe masa decidenților în clipa de față. Cert este că neaprobarea acordului care a fost negociat și care stabilea un cadru clar, predictibil modului în care Marea Britanie ieșea, păstrând o uniune vamală, păstrând anumite lucruri importante pentru cetățenii europeni care trăiesc, muncesc, circulă în spațiul acesta european. Acest acord a căzut. La extremă, varianta Brexitului, care devine tot mai improbabil să se întâmple la finalul lunii martie, sub președinția românească a Consiliului, fără acord, în orice caz a revenit și perspectiva părăsirii fără acord, e o soluție proastă pentru toți”.

Sunt multe lucruri care se întâmplă în aceste zile, dinamica este foarte mare și putem să comentăm pe tema asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *