Skip to content
Internațional

Brexit. Mesaj revoltător afișat într-un bloc din Norwich: „Engleza e singura limbă vorbită aici”

Digi 24

Într-un bloc din Norwich, în estul Angliei, au apărut vineri, în ziua Brexitului, anunțuri cu titlul „Happy Brexit Day” prin care locatarii erau informați că nu sunt tolerați în bloc oamenii care nu vorbesc engleza în casă, informează publicația locală Eastern Daily Press, citată de digi24.

„În sfârșit ne-am luat ţara înapoi (…) nu tolerăm în apartamente oameni care vorbesc alte limbi decât engleza”, scrie în anunțul tipărit pe o foaie A4 și lipit pe ușile ieșirilor de urgență.

Astfel de afișe au fost lipite la fiecare etaj din cele 15 ale clădirii Winchester Tower. „Suntem din nou propriii noştri stăpâni” şi „Engleza Reginei este limba vorbită aici”, au ținut să transmită cei care au împrăștiat „manifestul”.

Mesajul transmis e unul deosebit de dur și intolerant: „Dacă vreți să vorbiți în limba voastră maternă, oricare ar fi ea, vă sugerăm să vă întoarceți în țara voastră și să predați apartamentul pentru a putea locui britanici în el și pentru a ne putea întoarce la normalitatea de dinainte ca voi să ne infectați măreața noastră insulă de odinioară. Alegerea e simplă: supuneți-vă regulii majorității sau plecați! Nu va mai trece mult până când guvernul nostru va aplica reguli prin care pune britanicii pe primul loc. Deci, ori evoluați, ori plecați”.

Blocul, care are 95 de apartamente, este în proprietatea Consiliului Local din Norwich şi este destinat unor chiriaşi cu vârsta de peste 55 de ani.

Meciul Dominic Thiem – Novak Djokovic este acum în Digi Online, pe Eurosport 1. Descarcă aplicația Digi Online și poți urmări finala turneului Australian Open pe telefon sau tabletă

 

Un locatar care văzut afişele a sesizat administratorul clădirii și poliția. „Este incredibil că cineva poate gândi aşa”, a spus el. Poliția a deschis o anchetă.

Regatul Unit a părăsit oficial Uniunea Europenă vineri, la ora 23.00 GMT, după 47 de ani de apartenenţă la blocul comunitar, şi la mai bine de trei ani după votul în favoarea Brexit-ului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *