Skip to content
Politică

BREXIT-ul, compromis de China și Rusia

Noi declarații arată că procesul electoral BREXIT a fost compromis de către atacuri cibernetice, controlate de Rusia și China.

Reprezentanții a două comisii parlamentare avertizează că hackerii ar fi încercat să influențeze rezultatele referendumului istoric pentru ieșirea Regatului Unit din UE.

O dovadă în acest sens este chiar prăbușirea site-ului pentru înscrierea alegătorilor la referendum, care s-a prabușit cu doar cateva ore înainte de termenul limită, forțând autoritățile să prelungească cu doua zile înscrierile pentru referendumul de Brexit, transmite The Telegraph, potrivit stirileprotv.ro.

Comisiile de Administrație Publică și Afaceri Constituționale au precizat că există ”indicii” că respectivul site a fost blocat printr-un atac cibernetic masiv.

Parlamentarii au avertizat că hackerii care au vizat influentarea referendumului au utilizat asa-numiti ”botnets”, adică calculatoare controlate de la distanță, pentru a duce la capat un atac cibernetic de tipul ”denial of service”. Hackerii au preluat controlul asupra a zeci de mii de calculatoare și le-au utilizat pentru a genera un trafic uriaș, care a dus în final la prăbușirea site-ului de înregistrare pentru referendumul istoric privind apartenența Marii Britanii la UE.

Parlamentarii britanici au atras atenția asupra unor atacuri sponsorizate de actori statali, precum Rusia și China.

”Nu excludem posibilitatea că a existat o interferență străină în referendumul privind apartenența la UE, cauzată de folosirea botnets pentru un atac DDOS. Deși nu credem că o asemenea interferență a avut vreun efect material asupra rezultatelor referendumului pentru Brexit”, se arată într-un comunicat al celor doua comisii din Camera Comunelor.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *