Skip to content
Politică

Brexitul ustură la buzunar. Guvernul UK e dispus să spargă o sumă uriașă SURSE

TimesHigherEducation.com

Brexitul îi ustură pe britanici la buzunar. Se pare că Guvernul UK este dispus să spargă o sumă uriașă, ca să meargă până la capăt cu procesul de ieșire din Uniunea Europeană.

Mai precis, este vorba despre 40 de miliarde de euro, relatează Agerpres, preluând The Sunday Telegraph, care citează trei surse guvernamentale. Aceasta ar însemna că fiecărui cetățean i-ar reveni de plătit circa 609,4 euro (la o populație de 65,64 milioane de britanici).

Sunday Telegraph afirmă că Marea Britanie este gata să plătească doar în cadrul unei înțelegeri mai largi, care să cuprindă și un acord comercial.

„Știm că poziția UE este 60 de miliarde de euro, dar bilanțul real este de 50 de miliarde de euro. Al nostru e mai aproape de 30 de miliarde de euro, dar rezultatul final real este de 40 de miliarde de euro, chiar dacă publicul și politicienii nu sunt încă de acord”, a declarat una dintre sursele ziarului.

Ministerul britanic care răspunde de negocierile pentru Brexit nu a comentat oficial. Regatul Unit a acceptat deja ideea că va plăti sumele datorate, dar nu a furnizat cifre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *