Skip to content
Internațional

Britanicii au dejucat planul unui atac cu bombă la Catedrala Sfântul Paul din Londra

facebook

O femeie în vârstă de 36 de ani, care a jurat credinţă Statului Islamic (SI), s-a recunoscut vineri, în faţa tribunalului Old Bailey din Londra, vinovată de plănuirea unor atacuri cu bombă la Catedrala Sfântul Paul din Londra şi la un hotel din apropiere, transmit DPA şi Reuters, citând un comunicat al poliţiei.

Safiyya Amira Shaikh, născută Michelle Ramsden, din Hayes, la vest de Londra, a fost inculpată pentru „pregătirea de acţiuni teroriste” şi diseminarea de publicaţii teroriste.

Ea a rămas în arest în aşteptarea sentinţei care va fi pronunţată în data de 11 mai.

Shaikh a fost arestată după ce a discutat cu doi poliţişti aflaţi sub acoperire, despre pregătirea şi plasarea de explozivi. Conform poliţiei metropolitane, inculpata a „cercetat metode şi a decis un plan de comitere a unei acţiuni teroriste, a călătorit în centrul Londrei şi s-a cazat la un hotel pentru a întreprinde o recunoaştere”.

Inculpata i-a predat unuia din poliţişti două genţi pe care le dorea umplute cu explozivi şi, de asemenea, a pregătit o declaraţie de supunere către SI, scrie agerpres.ro.

Potrivit rechizitoriului, Shaikh a ales hotelul respectiv ca ţintă pentru unul din dispozitivele explozive şi apoi a cercetat Catedrala Sfântul Paul pentru a planta acolo o a doua bombă.

Cel de-al doilea cap de acuzare împotriva sa se referă la diseminarea de publicaţii teroriste, mai precizează în comunicatul poliţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *