Skip to content
Societate

„Brontozaur” sindical Matei Brătianu, angajat pe viață la Poșta Română. Ce salariu încasează DOCUMENT

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Compania Națională Poșta Română este cel mai mare angajator din România. Aproximativ 25.000 de oameni lucrează la furnizorul unic universal din domeniul serviciilor poștale. Majoritatea covârșitoare sunt membrii de sindicat. Cea mai mare parte cotizează la Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România. Organizația este condusă de Matei Brătianu și are sediul pe o stradă din Vaslui.

Sindicatul a avut anul trecut 300 de angajați care au luptat cu managerii de la Poșta Română pentru drepturile salariale. În total, șefii de la sindicat au rulat 5,7 milioane de lei. Majoritatea banilor provin din cotizațiile strânse de la membrii. În 2014 sindicatul declara că are 19309 membrii, potrivit lumeapolitica.ro.

" "

„Brontozaurul” Matei Brătianu care conduce armada poștașilor

În fruntea sindicaliștilor de la Poșta Română se află din vremuri imemoriale Matei Brătianu. Născut în 1946, sindicalistul a trecut și prin Parlamentul României. El a făcut parte și din „cupola” sindicaliștilor – Blocul Național Sindical.

Matei Brătianu a fost declarat incompatibil de către Agenția Națională de Integritate din cauza activităților politice și a banilor încasați de la sindicate.

Deși vârsta nu i-ar permite un contract pe durată nedeterminată, Matei Brătianu este angajat „pe viață” la CNPR.

Sindicalistul lucrează la Direcția Rețea, Departamentul Administrare Rețea, Dispersie București. Conform contractului semnat în 2015, Matei Brătianu lucrează opt ore în fiecare zi. Programul său de lucru este de la ora 8:30 în fiecare dimineață și se finalizează la ora 16:30. El avea, la semnarea contractului, un salariu de 3210 lei.

Matei Brătianu

„Stăpânul poștașilor” la DNA

În afară de activitatea sindicală, Matei Brătianu „joacă” și pe piața contractelor semnate de Poșta Română. El a fost chemat de procurorii DNA pentru a explica mai multe scheme financiare care au prejudiciat compania de stat cu 1,5 milioane de lei.

Procurorii DNA consideră, în 2018, că faptele lui Brătianu care a făcut lobby pentru a susține proiectul poștei hibride și pentru a urgenta plata deconturilor către niște firme, întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de complicitate la luare de mită.

Suveica lui Brătianu

Este greu de înțeles păienjenișul putred al lumii sindicale. Federații și confederații, filiale și sindicate fantomă conlucrează într-o schemă greu de descifrat pentru un profan al lumii sindicale.

Matei Brătianu conduce sindicatul de 19.309 membrii din Vaslui. Sindicatul este afiliat Federației Sindicatelor din Poștă și Comunicații. Structura federală are 20.000 de membri. Sindicatul lui Brătianu are 5,7 milioane de lei rulaj din sediu său aflat în Vaslui. Federația are numai 0,3 milioane de lei rulaj, un pic mai mult ca salariul soției lui Ionel Oțelea care, surprinzător, este angajată tot la Poșta Română. Acesta este șef în acte în Federația din care Matei Brătianu controlează și muștele care aterizează sporadic pe chitanțierele de cotizație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *