Skip to content
Știri locale Suceava

Broşuri cu mesaje anti-vaccinare, distribuite în Catedrala Arhiepiscopală de la Suceava

cotidianul.md

Credincioșii care au intrat în Catedrala Arhiepiscopală a judeţului Suceava au descoperit cu surprindere broşuri cu mesaje anti-vaccin. Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, preotul Alexandru Sava, spune că materialele propagandistice nu aparţin bisericii şi că au fost lăsate de persoane necunoscute.

Vaccinul este un experiment! Nu vă vaccinaţi ca să nu regretaţi”, este titlul principal de pe coperta publicaţiei, potrivit Adevărul.

În articole nesemnate ale broșurii care a costat ceva bani, sunt citaţi presupuşi cercetători din Spania şi SUA, care ar fi descoperit legăturile dintre vaccin şi 5 G. Nu lipsesc profețiile fataliste și nefondate pe nimic precum că în perioada următoare „vor muri pe capete persoanele vaccinate” şi că vaccinul ar avea efecte devastatoare asupra sângelui.

Cei care au ratat ultimele știri din domeniul conspiraționist sunt îndemnaţi să consulte diferite site-uri cu informaţii anti-vaccin şi clipuri publicate pe YouTube.

Mănăstirea Sfântul Ioan din Suceava, unde se află reședința arhiepiscopală a Sucevei este unul dintre cele mai căutate lăcașe de cult din județ întrucât adăpostesc moaștele sfântului. Strategii antivaxeri au ales locul știind că astfel mesajul lor va ajunge la cât mai mulți oameni.

 

Potrivit preotului Alexandru Sava, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, materialele de propagandă nu sunt la prima ediție, ele apărând periodic în lăcașul de cult, cea mai nouă variantă fiind de la începutul săptămânii trecute. se pare că ele au fost aduse de niște persoane îmbrăcate în haine bisericești.

Pentru a rezolva situația aflată în contradicție cu politica oficială a BOR și măsurile oficiale de combatere a pandemiei, Consiliul Mănăstirii a adoptat o hotărâre prin care interzice împărţirea de pliante, broşuri sau ziare neatorizate în incinta lăcaşului de cult.

La nivelul județului sunt vaccinate 128.580 de persoane din care 88.274 cu rapel și 14.171 persoane au primit și doza a treia, ceea ce poziționează Suceava ca unul din județele cu cele mai mici rate de vaccinare din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *