Skip to content
Politică

Brrr – iarnă! Cod galben de ninsori şi vânt puternic în 8 judeţe

desteptarea.ro

Brrr – iarna se instalează țeapăn! A fost dat cod galben de ninsori şi vânt puternic pentru opt judeţe.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) anunţă cod galben de ninsori şi vânt puternic până la ora 22.00, pentru zona de munte din judeţele Mehedinţi, Gorj şi Vâlcea. În Caraş-Severin, vântul poate atinge la rafală 100 de kilometri pe oră, iar codul galben expriă la ora 20.00. De la ora 17.00 a intrat în vigoare un cod galben şi pentru judeţele Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, potrivit News.ro.

Pentru judeţele Meheinţi, Gorj şi Vâlcea, codul galben a intrat în vigoare la ora 16.00. Astfel, în zona montană înaltă, vântul va avea intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 80-90 de kilometri pe oră, viscolind ninsoarea sau spulberând zăpada şi determinând scăderea vizibilităţii.

În Buzău, Prahova, Argeş şi Dâmboviţa, în zona montană înaltă, la altitudini de peste 1.700 de m, vântul va avea intensificări ce vor atinge şi depăşi la rafală 80-90 de kilometri pe oră, spulberând şi viscolind zăpada, reducând vizibilitatea sub 50 de metri. În acest caz, avertizarea este valabilă până la ora 23:00.

În Caraş-Severin, codul galben va rămâne valabil până la ora 20.00, vântul urmând să aibă intensificări în zona montană, la peste 1.800 de metri cu viteze la rafală de 80-100 km/h. Va fi ceaţă, cu depuneri de chiciură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *