Bruno Ștefan: Firea va încurca alegerile, chiar dacă nu va fi nominalizată de PSD

Facebook
bruno stefan

„Gabriela Firea este un cadavru politic pe care țopăie mulți lideri acum”. Este opinia sociologului Bruno Ștefan, care a fost invitatul Marinelei Angheluș la Puterea Știrilor.

Totuși. Mai are Gabriela Firea vreo șansă să candideze la Primăria Capitalei? Bruno Ștefan e de părere că nu: 

„A fost scandal și va mai fi scandal. Deja pe cadavrul ei țopăie mai mulți lideri care își doresc să ajungă acolo, dl. Romașcanu a încercat să-i ofere și președintelui României un om PSD important prin Paul Stănescu.  

Dar eu mă aștept ca Paul Stănescu să fie gâtuit repede(…). Eu cred că vara asta va mai ține vreo 2 săptămâni acoperit scandalul ăsta. O să mai vedem și alte scandaluri”.  

 Întrebat ce părere are despre faptul că Piedone și-a exprimat susținerea Gabrielei Firea imediat ce a ieșit din detenție, sociologul a remarcat:  

„Gabriela Firea va încurca alegerile chiar dacă nu va fi nominalizată de PSD. Ea susținea AUR. Poate să fie ea candidata. În momentul ăla pune mari probleme și PSD-ului, pune probleme și altora.  

Firea mai are încă niște structuri atât de bine controlate încât are ce pune pe masă la alegerile următoare și de asta pentru PSD, decapitarea ei a fost una destul de dificil de făcut.  

Dar obiectivul PSD este clar să o termine, iar rețeaua asta să fie destructurată sau preluată de cei agreați, lucru care nu prea cred eu că este posibil. 

Pandele nu e chiar lipsit de abilitate și-i ține aproape pe mare parte dintre ei. Așadar, jocul politic mai degrabă s-a complicat decât știam.  

Înainte, dacă Firea era candidata PSD-ului, acuma ea devine ghiulea, iar dacă nu e candidata PSD-ului, încurcă PSD.  

E o problemă care încă este nerezolvată pentru PSD. Scandalul va mai scoate câțiva Godei de genul ăsta. 

Duceți-vă în orice agenție a statului și veți vedea tot câte un Godei d-ăsta pus acolo. Nu prea e instituție a statului în care să nu fi penetrat forme de genul ăsta”.  

În opinia lui Bruno Ștefan, PSD are multe opțiuni pentru candidatură:  

 „A spus foarte bine Ciolacu: n-au loc alegerile acuma. Acum doar se mătură terenul pentru următorul candidat în așa fel încât uitați-vă numai bine că Natalia Intotero sau Simona Bucura Oprescu ar putea să fie ele candidatele care vor crește acuma ca Alba ca Zăpada și o să le vedeți că ar putea avea mari șanse. Și să apară în toate sondajele”, a spus acesta.  

https://www.youtube.com/watch?v=G3pFJRmH3hg

Autor

  • Moldovan Roxana

    Are peste 20 de ani de experiență în presa print și online. Crede în puterea cuvântului scris. Recunoaște că e dependentă de știri și-i place să scrie și să citească reportaje și analize. La PS News, se axează pe scrierea de sinteze pe temele cele mai importante ale zilei.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: