Skip to content
Puterea Știrilor Video

Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, încinge spiritele în coaliție: ALDE a fost obiectivul PSD în campanie! Au ajuns la 6%

Featured Video Play Icon

Sociologul Bruno Ștefan, președintele Biroului de Cercetări Sociale, invitat în studioul ”Puterea Știrilor”, a vorbit despre o scădere masivă în sondaje a formațiunii conduse de Călin Popescu Tăriceanu.

Potrivit sociologului, ALDE a scăzut în intenția de vot de la 10% la 6 și ceva la sută, iar unul dintre motive este chiar strategia pe care PSD ar fi avut-o în campanie, aceea de a atrage electoratul ALDE.

PSD a rupt de la ALDE atât de mult încât nu cunosc partid în această campanie să fi pierdut o zestre atât de mare. ALDE a intrat în campanie cu 10%, însă ultima măsurătoare îl coboară la 6 și ceva. Este mare ruperea. E uriașă căderea. Eu cunosc ALDE foarte bine pentru că avem o relație veche de prietenie cu lideri care au plecat la ALDE și cu care am lucrat multă vreme.

Fiind atent la PSD cum a lucrat în fieful lor, oamenii aceia care aveau experință politică știau cum să își creeze un electorat captiv, au rămas despuiați de zestrea electorală atât de ușor. În fiefurile ALDE am fost și am făcut măsurători și am văzut că PSD a luat de la ALDE, nu PNL. ALDE încearcă se se bată cu PNL să mai ia de acolo, însă ALDE a fost obiectivul PSD mai important decât PRO România, a declarat sociologul Bruno Ștefan, la Puterea Știrilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *