Skip to content
Politică

Bruxelles și-a anunțat sprijinul pentru intrarea României în spaţiul Schengen

Bruxelles-ul sprijină intrarea României în spaţiul Schengen, cel puţin pentru graniţele aeriene. Declaraţia vine de la ambasadorul Belgiei în România. De asemenea, oficialul susţine că şi alte ţări ar trebui să aibă un mecanism de cooperare şi verificare, precum România şi Bulgaria.

„Dacă va exista un consensm noi nu ne vom opune. Dacă va fi o înțelegere în octombrie, să presupunem, de a deschide granițele aeriene, o vom susține pe deplin”, a afirmat oficialul, în cadrul unei emisiuni Realitatea TV.

Acesta a explicat că nu există niciun motiv tehnic ca România să nu intre în Schengen cu aeroporturile.

„Dar granițele terestre și maritime sunt altceva. Sper că Guvernul va fi capabil să stabilizeze Constanța. Fie să privatizeze portul, pentru ca vama să funcționeze așa cum ar trebui și ca infrastructura să permită orașulului Constanța să devină un pol al dezvoltării, nu un pol al semnelor de întrebare”, a continua ambasadorul.

Acesta a mai spus că nu este corect ca România și Bulgaria să arate mereu cum evoluează situația din țara lor.

„Ar trebui să facem și noi asta. Din acest punct de vedere puteți spune că este incorect, dar cetățenii pot totuși să călătorească liber. Și eu trebuie să arăt cartea de identitate când ajung în România, nu mă deranjează acest aspect”, a completat ambasadorul Belgiei în România.

1 comentariu la “Bruxelles și-a anunțat sprijinul pentru intrarea României în spaţiul Schengen

  1. Cer trebuie sa mai dam pentru aceasta prima etapa? Ca pentru urmatoarele am inteles: portul Constanta. De aceea a fost anihilat Mazare. Totul se face pas, cu pas….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *