Bruxellesul preconizează că 2023 va fi un ”an istoric” pentru extinderea UE

comisia europeana UE steag
Sursa foto: Comisia Europeana

Comisarul european pentru extindere şi vecinătate, Oliver Varhelyi, a prezis joi că 2023 va fi „un an istoric” pentru extinderea Uniunii Europene, după „pariul de accelerare a procesului” făcut de liderii UE ca urmare a invaziei ruse în Ucraina, declanşată anul trecut, transmite EFE.

„Speranţa mea, şi poate că treptat va deveni o predicţie, este că anul acesta va fi un an istoric în extinderea Uniunii Europene, deoarece noua situaţie geopolitică dă un impuls procesului de extindere în general”, a spus politicianul ungur în discursul său de deschidere la cea de-a doua ediţie a Conferinţei Mediteranei de Est şi Europei de Sud-Est.

Varhelyi şi-a început discursul avertizând asupra zilelor dificile prin care trece blocul comunitar şi dând asigurări că extinderea este o chestiune „geopolitică” şi se va întâmpla „în curând”.

„Am văzut o agresiune rusă împotriva Ucrainei, care a făcut să revină războiul pe continentul nostru, iar acum vedem un război împotriva umanităţii, pentru că războiul pe care Hamas l-a început împotriva Israelului este un atac împotriva noastră a tuturor”, a declarat el. „Este un atac la adresa umanităţii pentru cruzimea şi sălbăticia pură pe care le-a arătat lumii şi ne duce înapoi în timp la cele mai oribile vremuri despre care credeam cu toţii că nu se vor mai întoarce niciodată”, a adăugat el, făcând aluzie la Holocaust.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL