Skip to content
Politică

BTI, ipoteză explozivă: demisia lui Țuțuianu, DIVERSIUNE de la ceva mult mai grav

facebook.com

Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob (BTI) lansează o ipoteză explozivă: demisia lui Adrian Țuțuianu din funcția de ministru al Apărării Naționale ar fi de fapt o DIVERSIUNE, o distragere a atenției opiniei publice de la ceva mult mai grav.

Iar acel ceva mult mai grav – a scris marți ziaristul pe Inpolitics.ro – este imensa răsturnare de situație din procesele lui Călin Popescu-Tăriceanu și Liviu Dragnea (la care noi îi adăugăm pe Dan Șova, Gabriel Oprea și Sebastian Ghiță): mai precis, reluarea de la ZERO a acestor procese, din moment ce un judecător (Ana-Maria Dascălu) s-a pensionat.

„Ciudățenia e maximă, grație unei informații explozive: judecătoarea nerăbdătoare să plece la pensie a făcut, în ultimii ani, de două ori cerere către CSM de a i se aproba prelungirea activității în ciuda împlinirii vîrstei de pensionare.

O femeie promovată la ÎCCJ în 2004, în vremea guvernării PSD și care chiar vrea să muncească, altfel nu se explică cele două cereri de prelungire.

Anul trecut, CSM a aprobat nota nr. 13911/2016 a Direcției Resurse umane şi organizare, prelungindu-i judecătoarei activitatea pînă la data de 31 octombrie anul acesta.

Pînă la expirarea acestui răgaz. Dascălu putea să judece fără probleme cîteva termene în cele două procese, ba chiar, în cazul lui Liviu Dragnea, procesul, aflat oricum la final, se putea încheia, iar condamnarea în primă fază putea fi pronunțată.

[…]

Două luni în plus de odihnă să valoreze pentru un judecător de la ÎCCJ mai mult decît un cap de super-greu politic atîrnat la cingătoare, un trofeu care i-ar fi încununat cariera și ar fi propulsat-o în panteonul marilor magistrați? comentează BTI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *