Skip to content
Politică

Bubuie nervii în USRPLUS. Cioloș, acuzat că a decuplat partidul de la funcții și bani: ”El stă la Bruxelles și n-are treabă cu realitatea de aici”

Inquam Photos / George Calin

Bubuie nervii și în USRPLUS. Aparenta liniște din interiorul formațiunii politice ascunde, în realitate, atacuri dure la conducerea USRPLUS. Așa cum PS News a scris AICI, europarlamentarul Dacian Cioloș este considerat de către o parte dintre cei din partid „creierul operațiunii ieșirii USRPLUS de la guvernare”, fiind acuzat chiar de către cei din tabăra lui Barna că vrea să prăbușească partidul pentru a se erija lunile viitoare în marele salvator al formațiunii politice, după prăbușirea evidentă din această lună.

DETALII AICI: Conflict în interiorul USRPLUS. Dacian Cioloș, considerat ”creierul” ieșirii de la guvernare

Scandalul dintre cele două tabere din USRPLUS a atins un nou apogeu, miercuri seara, după ce premierul Florin Cîțu a decis să demită toți secretarii de stat ai formațiunii politice. Surse politice au dezvăluit pentru PS News că mai mulți membri USR îi acuză pe cei de la vârf că i-au decizii iresponsabile, în cerc restrâns, fără a-i consulta pe toți cei care „au muncit la formarea acestui partid”.

„Ieșirea de la guvernare a USRPLUS a fost decisă în cerc restrâns. Noi, ăștia de am lucrat la partidul ăsta și am pierdut zile întregi să gândim strategii, să facem ca totul să funcționeze, nu am avut un cuvânt de spus și nu este normal. Ei au decis sa ieșim de la guvernare, dar partidul e împărțit în două. Și asta pe bună dreptate, sunt oameni care își făceau treaba bine, care lucrau bine cu cei de la UDMR și PNL și care acum trebuie să plece. De ce? Pentru că așa a vrut Cioloș, care oricum stă la Bruxelles și n-are treabă cu realitatea de aici. Barna nu ar fi luat decizia de a ieși de la guvernare dacă nu era împins de la spate”, au precizat surse politice pentru PS News.

Aceleași surse susțin că premierul Florin Cîțu a pregătit și demiterea celor 14 prefecți, 29 de subprefecți ai USRPLUS. Printre cei vizați de schimbare se numără și Alin Stoica, prefectul Bucureștiului. Mutarea ar urma să aibă loc joi, când este anunțată o ședință de guvern la ora 13.00.

Dacian Cioloș, ”creierul” ieșirii de la guvernare?

Amintim că la 1 septembrie, înainte cu câteva zile de izbucnirea crizei politice, Dacian Cioloș flutura scenariul ieșirii USRPLUS de la guvernare. Astfel, co-președintele USR-PLUS afirma atunci că nu se va ajunge până într-acolo încât formațiunea sa să depună moțiune de cenzură împotriva propriului Guvern, dar că în mod clar le va propune colegilor săi ieșirea de la guvernare.

„Ieșirea de la gvernare este o propunere pe care eu o voi face. N-a fost încă luată o decizie în partid, dar este clar că miniștii noștri nu au ce să caute într-un guevrn unde punctul nostru de vedere nu este ascultat și cu un prim-ministru care l-a demis pe minsitrul Sănătății (Vlad Voiculescu – n.red) fără să ne consulte. Aceasta nu este o modalitate să putem lucra în continuare. La 19.00 ne întoarcem în ședința de guvern. Acum avem o discuție în partid… Nu pot să vă spun acum ce se decide, eu v-am relat care e starea de spirit”, a precizat atunci Cioloș.

 

2 comentarii la “Bubuie nervii în USRPLUS. Cioloș, acuzat că a decuplat partidul de la funcții și bani: ”El stă la Bruxelles și n-are treabă cu realitatea de aici”

  1. Barna si Ciolos sunt groparii USRPLUS . Sa fii la guvernare si sa o stergi englezeste pe usa din dos si sa nu iti peste de sutele de oameni ce te-au urmat si au renuntat la ceea ce faceau doar ca sa te ajute este o mare nepasare .Cum sa crezi tu care te consideri ”mare politician” ca odata plecati de la guvernare iti vor ramane in functii oamenii numiti politic ?Parasesti guvernarea unei tari , arunci România si asa lovita si de pandemie si de cresteri de preturi , in instabilitate politica pentru 2 oameni care n-au fost exclusi pt ca a visat Cîțu urât peste noapte , dar uiti de cateva sute ? P.S.Nu-i asa ca membrilor de rand ai USR+ nu li s-au comunicat motivele adevarate pt care si VV si SI au fost revocati ?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *