Skip to content
Coronavirus

Bucătăria Parlamentului European va oferi 1000 de mese pe zi pentru personalul din sănătate din Bruxelles și pentru oamenii nevoiași

European Parliament Multimedia Centre

Parlamentul European a anunțat, miercuri, că a decis, în semn de solidaritate și în acord cu autoritățile din Bruxelles, să pună la dispoziție părți din clădire persoanelor fără adăpost și celor mai vulnerabile categorii sociale în timpul crizei generate de epidemia de coronavirus, comtinuând astfel seria de gesturi de solidaritate.

”În plus, bucătăria Parlamentului va produce peste 1000 de mese pe zi care vor fi distribuite celor nevoiași dar și personalului din sănătate pentru a-i ajuta să-și facă treaba. Suntem alături de cei care suferă, de cei care muncesc fără oprire în spitalele noastre, de oraș și de locuitorii din Bruxelles, din Strasbourg și din Luxembourg, care azi au nevoie de ajutorul nostru. Forța Europei stă în puterea ei de a fi solidară”, a declarat, miercuri, președintele Parlamentului European, David Sassoli.

Acest anunț vine după ce Sassoli, a anunțat, marți, într-o postare pe Twitter, că a pus la dispoziția autorităților din Franța sediul Parlamentului European din Strasbourg pentru depistarea cazurilor de infectare cu coronavirus.

”În cooperare cu autoritățile franceze, am pus la dispoziție sediul Parlamentului European de la Strasbourg pentru a fi transformat într-un centru de depistare și consultanță COVID19. Dorim să fim alături de orașul nostru gazdă și de cetățenii săi în aceste momente dificile”, a scris Sassoli pe Twitter.

Acest gest se alătură faptului că săptămâna trecută Parlamentul European a oferit municipalității și autorităților din Bruxelles posibilitatea de a utiliza una din clădirile sale, precum și o flotă de 100 de vehicule a instituției, în lupta împotriva noului coronavirus, potrivit caleaeuropeana.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *