Skip to content
Economie Societate Suceava

Bucovina câștigă turiști de la an la an. De Paște, gradul de ocupare ajunge la 100%

e-bucovina.com

Gradul de ocupare în structurile turistice din Bucovina a crescut constant în ultimii ani, numai în Suceava, în ultimii doi ani, promovarea Cetăţii de Scaun şi a Muzeului Bucovinei a determinat o creştere de aproximativ 15%, a anunţat duminică preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

Potrivit lui Flutur, pentru perioada Sărbătorilor Pascale, gradul de ocupare este de 95% în zona Rădăuţi (Putna – Suceviţa) şi zona Pojorâta – Sadova – Fundu Moldovei, de 90% în zonele Humor şi Vama – Moldoviţa, 88% Suceava şi 70% Câmpulung şi Vatra Dornei, relatează Agerpres.

”Zona Suceviţa a vândut 90% din ofertele de Paşti încă de la sfârşitul lunii martie (…) De remarcat creşterea importantă, de aproximativ 15% în ultimii doi ani, înregistrată de zona Suceava. Se văd aici rezultatele promovării Cetăţii de scaun a Sucevei şi a Muzeului Bucovinei prin evenimente şi târguri de turism din ţară şi străinătate. Sunt obiectivele turistice pentru care Suceava a primit din partea Comisiei Europene titlul de Destinaţie Europeană de Excelenţă. Ritmul rezervărilor este unul foarte mare în aceste zile. Estimăm că acolo unde mai sunt locuri, acestea se vor ocupa în mare parte’‘, a spus Flutur.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *