Skip to content
Opinii & Analize

Bucurați-vă că sunteți împreună. Mulți nu sunt

psnews.ro

De când a luat amploare epidemia de coronavirus în România, pe rețele de socializare au început să apară „părerologii” precum ghioceii primăvara. E și normal. Oamenii își dau cu părerea, altceva n-au de făcut. Vorbeam zilele trecute cu o doamnă psiholog și îmi spunea că viaţa pe care o consideram normală nu va mai exista. În același timp, o părticică undeva în adâncul sufletului se bucura: poate se vor schimba și oamenii.

Poate nu vom mai trece nepăsători unii pe lângă alții. Poate îi vom aprecia mai mult pe cei de lângă noi. Poate vom întinde mai des mâna unui om care are nevoie de ajutor. Poate ne vom respecta și iubi mai mult părinții și bunicii. Poate ne vom gândi de două ori înainte să vrem să facem rău. Poate reușim să ne recâștigăm umanitatea. Poate…

Ne plângeam că nu avem timp. Trebuie să recunoaștem că de multe ori, „nu am timp”-ul ăsta ne scăpa de vinovăție. Era ca și cum ar fi fost ceva ce nu ține de noi, nu era responsabilitatea noastră. Situația, însă, s-a schimbat. Acum avem timp să ne punem întrebările pe care le-am evitat atât de mult. Când ți-ai îmbrățișat ultima oară părinții? Dar bunicii? Când ai dat ultima oară o mână de ajutor, fără să vrei ceva în schimb? De câte ori ai evitat să te oprești la bătrâna cu pătrunjel de la colț? Când ai fost ultima oară om?

Trăim vremuri în care avem nevoie să fim în familie. Pentru cei care se plâng că sunt izolați în casă cu părinți cicălitori, care poate nu mai au zâmbetul de altădată, am doar un mesaj: gândiți-vă că în zilele acestea sunt familii despărțite de granițe. Când vă plângeți că nu mai puteți onora invitația aia la club sau nu mai puteți merge în vacanța exotică pe care v-ați rezervat-o pentru Paște, gândiți-vă că sunt părinți care stau departe de copiii lor.

Eu dacă aş avea şansa să schimb ceva din trecut, aş vrea să petrec mai mult timp împreună cu părinţii mei. Aveam doar 9 ani când au plecat pentru prima dată în străinătate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *