Skip to content
București Știri locale

Bucureştenii din sectoarele 3, 4 și 5 nu au apă caldă și căldură. O nouă avarie de proporţii la Termoenergetica

Facebook

Mii de bucureșteni nu au apă caldă și căldură, duminică, din cauza unei avarii majore la sistemul de termoficare care s-a produs la Magistrala I – CET Sud. Sunt afectați cei care locuiesc în blocurile din sectoarele 3, 4 și 5.

Termoenergetica a anunțat că problemele la rețeaua de termoficare se vor prelungi, în unele cazuri, după miezul nopții. Avaria a avut loc la Magistrala I – CET Sud, în Sectorul 2. Potrivit Digi 24, avaria survine într-un moment critic pentru bucureșteni. În capitală se anunță ninsori, iar meteorologii spun că temperaturile vor scădea sub media obișnuită a lunii ianuarie.

Pe site-ul Termoenergetica sunt 20 de pagini cu sute de blocuri fără apă calda și căldura, sau cu furnizare la parametri insuficienți. Potrivit informațiilor, s-au înregistrat două avarii pe magistrala 1 de transport a agentului termic, dintre care una majoră, care constă în apariția unei găuri semnificative la o conductă.

Se lucrează pentru remediere, spun autoritățile, care speră ca la 12 noaptea să fie rezolvată problema, iar bucureștenii să aibă apă caldă și căldură la parametri normali.

”Este vorba despre o avarie majoră la magistrala I Sud, de fapt sunt două, un mare și una mai mică, pe același tronson. Tronsonul a fost izolat, în momentul de față se intervine pentru remedierea avariilor. Estimăm că undeva în jurul orei 24.00 va fi totul gata și începem încărcarea. Punctele termice vor fi încărcate treptat, sperăm că în timpul nopții sau cel târziu mâine dimineață absolut toate punctele termice vor funcționa normal. Avaria s-a produs din cauza rețelei foarte vechi. Apar avarii tot timpul. De multe ori sunt mici, de data aceasta este una mare din păcate. Este o gaură cât o minge de handbal. Nu au apă caldă și căldură deloc peste 400 de blocuri, dar alte sute au agent termic sub parametri”, a declarat pentru HotNews.ro, Adrian Gâtlan, director general adjunct al Termoenergetica.

Lista cu zonele afectate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *