Skip to content
București Știri locale

Bucureștenii, în pericol de a rămâne în frig la iarnă. Primăria Capitalei are datorii de 80 de milioane de euro la Termoenergetica

todayshomeowner.com

Bucureștenii racordați la sistemul centralizat de încălzire riscă să rămână fără căldură la iarnă. Compania Termoenergetica a ajuns în pragul insolvenței, din cauza datoriilor de peste 80 de milioane de euro pe care Primăria Capitalei le are la firma de termoficare.

Termoenergetica a avertizat că intrarea în insolvență ar putea avea loc în curând, dacă Primăria Capitalei nu plătește restanțele făcute de-a lungul anilor.

Reprezentanții companiei au anunțat că există riscul unor proceduri de executare silită, iar ANAF ar putea să pună poprire pe conturile firmei, scrie euronews.ro.

Locatarii din peste 550.000 de apartamente din Capitală ar putea avea de suferit, la iarnă, din cauza frigului din locuințe.

Soluția pentru evitarea unei asemenea situații, spune Claudiu Creţu, directorul Termoenergetica, ar fi ca Primăria Capitalei să se împrumute la Ministerul de Finanțe pentru a achita datoriile.

Compania a fost înființată în urmă cu trei ani, după ce RADET a intrat în faliment.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *