Skip to content
" "
Politică

Bucureștenii trebuie să știe asta! Cristian Bușoi: ELCEN și RADET, aproape de faliment

psnews.ro
" "

Vicepreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Cristian Bușoi, a lansat în cursul zilei de joi un comunicat de presă referitor la situația îngrijorătoare a ELCEN și RADET, apărută în urma acțiunilor administrației Firea-PSD.

Concret, Cristian Bușoi trage semnalul de alarmă atenționând că ELCEN și RADET se află în risc de faliment din cauza „unui cumul de complicități și decizii bolovănoase ale administrației Firea și ale guvernului Dăncilă”.

De asemenea, liberalul prevede că „ELCEN va rata şi termenul limită pentru obţinerea finanţărilor europene”. De vină este incompetența administrației PSD-Firea Dăncilă în viziunea europarlamentarului.

Citiți mai jos comunicatul complet publicat de Cristian Bușoi:

„Amânarea de către ANAF (cel mai important creditor al ELCEN, având 50% din creanţe), pentru încă 30 de zile, a votului pentru planul de reorganizare al ELCEN-ului împinge ELCEN şi RADET aproape de faliment.

Riscul falimentului şi blocajul în care s-a ajuns din nou, după doi ani, în relaţia dintre RADET şi ELCEN este urmarea unui cumul de complicități și decizii bolovănoase ale administrației Firea și ale guvernului Dăncilă. Cele două doamne de la Primărie şi de la Guvern dovedesc, încă o dată, nepriceperea crasă a administraţiei PSD.

După doi ani de când administraţia Firea-PSD a pus în aplicare marele plan de „salvare” a RADET şi a situaţiei datoriilor RADET către ELCEN, suntem exact în situaţia de la care am plecat: RADET are datorii neplătite aprilie-iulie către ELCEN şi riscăm falimentul ambelor companii.

RADET amână nejustificat alinierea strategiei sale cu cea a ELCEN, în timp ce ANAF amână luarea unor decizii și ca urmare a conflictului intern și a rivalităților din PSD.

Prețul nepriceperii administrației PSD-Firea-Dăncilă va fi plătit, în final, de bucureșteni. În plus, foarte probabil, ELCEN va rata şi termenul limită pentru obţinerea finanţărilor europene, atât de necesare modernizării unităţilor de producţie.

" "

1 comentariu la “Bucureștenii trebuie să știe asta! Cristian Bușoi: ELCEN și RADET, aproape de faliment

  1. Domnuuuu stati linistit, RADET e de mult in faliment.Toate distributiile de energie termica sunt in faliment.De 28 de ani problema termoficarii a fost uitata indiferent de guvernare.Oricum nu politicienii o vor rezolva, asta e sigur.Ar trebui sa dati toti cei cu carnete socoteala, ceati facut pentru asigurarea conditiilor decente ale populatiei acestei tari.Cunoasteti ca sunt orase unde oamenii nu au facut o baie de 20 de ani.Solutia….strangeti decidentii din toate partidele intro camera si nu iesiti pana nu iese fum pe cos, cu solutii eficeinte si viabile pentru oamenii acestei tari, indiferent unde traiesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *