Skip to content
Politică

Bucureștenii vor plăti mai puțin pentru apa potabilă începând cu 1 ianuarie

Bucureștenii vor plăti, de la 1 ianuarie, 4,77 lei pentru metrul cub de apă potabilă consumat, față de 5,15 lei cât este în prezent, reducerea de peste 5% fiind aprobată de Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), a informat, miercuri, biroul de presă al Primăriei Capitalei.

„Primarul general al Capitalei, Răzvan Sava, a primit, miercuri, o informare din partea ANRSC, referitoare la ajustarea tarifară extraordinară pentru prețurile și serviciile publice de alimentare cu apă și canalizare în Municipiul București, potrivit căreia se aplică o reducere de 5,56% pentru aceste servicii”, se arată într-un comunicat.

Tariful apei potabile și al serviciilor de canalizare în București sunt stabilite în funcție de costurile de operare și investițiile realizate de concesionarul serviciului, compania Apa Nova, precizează realitatea.net.

O echipă de experți internaționali a realizat, conform contractului de concesiune a serviciilor de apă, un audit al costurilor de operare ale Apa Nova. În raportul final al experților este precizat că tariful practicat de Apa Nova pentru serviciile de apă potabilă și canalizare este mai mare cu 5,56% față de costurile de operare, motiv pentru care se impune o reducere a prețului cu procentul rezultat din audit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *