Skip to content
București Știri locale

București: 15 locuri de joacă din parcurile Herăstrău, Cișmigiu și Tineretului au fost închise de ANPC

Facebook

Inspectorii ANPC au închis 15 locuri de joacă din București, după ce au descoperit o serie de nereguli. Este vorba despre câteva locuri din parcurile Herăstrău, Cișmigiu şi Tineretului, care vor putea fi deschise doar după ce problemele vor fi rezolvate.

Echipamente deteriorate, spărturi și șuruburi ieșite din relief sunt doar câteva dintre neregulile pe care inspectorii de la protecția consumatorului le-au identificat în mai multe parcuri din București. Din cauza acestor nereguli, 15 locuri de joacă din parcurile Herăstrău, Cișmigiu și Tineretului au fost închise. Acestea vor putea fi deschise doar după remedierea problemelor.

În cele 15 locuri de joacă din București au fost descoperit mai multe nereguli, ce ar fi putut pune în pericol sănătatea copiilor. Inspectorii ANPC au decis închiderea acestora, până la remedierea problemelor.

„Astfel, până în acest moment, au fost oprite temporar de la prestarea serviciului toate cele 15 locuri de joacă, precum şi 2 terenuri de baschet şi un tobogan gonflabil aflate în Parcul Tineretului, până la remedierea deficiențelor”, a transmis ANPC, într-un comunicat.

Ce nereguli au fost descoperite la cele 15 locuri de joacă din București:

Potrivit datelor ANPC, la cele 15 locuri de joacă din parcurile Herăstrău, Cișmigiu și Tineretului au fost descoperite următoarele nereguli:

utilizarea unor echipamente deteriorate,

existenţa unui paviment cu denivelări,

bucăţi de tartan lipsă,

utilizarea unor tobogane metalice şi aparate de joacă cu porţiuni deteriorate,

spărturi,

şuruburi ieşite în relief,

lipsa unor bare de protecţie,

lipsa manşoanelor de protecţie din cauciuc la lanţurile leagănelor,

folosirea unor mese de tenis sparte,

lipsa informării scrise a publicului la locurile de joacă,

igienizarea precară a locaţiilor şi prezenţa, în zona de fitness, a unor elemente deteriorate, ruginite, fără informare scrisă la locație

Horia Constantinescu, președintele ANPC a oferit mai multe detalii cu privire la aceste decizii, pentru B1 TV.

Din păcate, și în urmă cu câțiva ani și undeva în vara anului trecut, aceste verificări au fost făcute de către ANPC, lăsând unele dintre măsuri pentru a fi aplicate, speram noi, imediat (…) Lucrurile s-au degradat mai mult față de acel moment. 

Sunt locuri de joacă chiar periculoase: există muchii tăietoare, există șuruburi ruginite, lăsate la îndemâna celor mici. (…) Am aflat că indiferent câte solicitări au făcut cei de la ALPAP către Primărie, acestea au rămas fără ecou. Astăzi, lucrurile reprezintă un pericol, noi trebuie să luăm măsuri chiar că este primăvară, chit că cei mici abia așteptau să ajungă în parcuri”, a declarat președintele ANPC, pentru B1 TV.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *