Skip to content
București Știri locale

Bucureşti: Acţiune de igienizare în Sectorul 6, la Lacul Morii

Facebook

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a declarat, sâmbătă, că anul acesta vor începe lucrările de amenajare a promenadei Lacului Morii, şi cel târziu anul viitor cele aferente insulei Lacului Morii.

Edilul şef al Sectorului 6 este prezent, sâmbătă dimineaţa, la o acţiune de igienizare a zonei adiacente Lacului Morii, alături de voluntari şi echipe ale ADP şi firmei URBAN. „Anul acesta vom începe să amenajăm promenadă pe Lacul Morii, cu bănci, cu iluminat, cu piste de alergat, cu paravan împotriva vântului, cu diferite pergole, astfel încât zona aceasta să fie mult mai civilizată şi să atragă. Deci, anul acesta ne ocupăm de dig şi la anul, cel târziu, vom avea şi insula, ne vom ocupa de insula Lacului Morii„, a declarat Ciprian Ciucu, într-o postare video pe pagina sa de Facebook.

Primarul Sectorului 6 a oferit şi detalii despre cum decurge acţiunea de igienizare. „Este o zi frumoasă de primăvară şi mulţi voluntari din Sectorul 6 au venit să curăţăm zona Lacului Morii. Am intrat să vă arăt cât de bine se lucrează, suntem foarte mulţi, avem deja ‘prada’. Le mulţumesc din suflet celor care au venit alături de noi. Am venit nu doar cu voluntarii, ci am venit şi cu echipe de la ADP şi de la URBAN.

Colectăm gunoiul, îl selectăm când îl colectăm. O să fie o zi frumoasă, cât o să fie soare, noi o să fim pe Lacul Morii. Ne-am întâlnit în 3 puncte şi încercăm să acoperim astăzi o arie destul de mare. Nu o să dăm gata tot Lacul Morii pentru că e foarte foarte mult, dar o mare parte din el, astăzi, o vom rezolva„, a afirmat Ciucu.

Primarul a făcut apel la cei prezenţi în aria Lacului Morii să se alăture iniţiativei. „În rest, dacă sunteţi prin zonă, ne găsiţi aici. Avem un serviciu de permanenţă, la cele trei locuri de întâlnire, vedeţi în postările mele anterioare unde sunt locurile de întâlnire. Oamenii vă aşteaptă acolo, avem mănuşi, avem greble, avem lopeţi, avem saci, avem nevoie de cât mai mulţi oameni să se implice, să-şi asume Sectorul 6. (…) Da, în zona asta vrem să facem un mare parc, asta este ideea, wzona asta poate să atragă. (…) Da, suntem aici, facem treabă, o să venim şi pe Liniei, o să venim în mai multe zone din sector. Le sunt foarte recunoscător voluntarilor că au venit să se implice„, a mai declarat Ciucu.

Într-o postare ulterioară acesta a precizat că după igienizarea zonei, acolo vor fi amplasate camere video de supraveghere şi vor fi aplicate amenzi celor care nu respectă legislaţia în domeniu. „Oamenii de aici au transformat zona Lacului Morii în groapa lor de gunoi. Noi facem curat, apoi supraveghere video şi amenzi serioase, dacă altfel nu se poate„, a spus Ciucu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *