Skip to content
București Știri locale

Bucureşti: Cazuri de COVID-19 la Şcoala Centrală şi grădiniţa Zâna Florilor

Inquam Photos/Octav Ganea

Ministrul Educaţiei Monica Anisie a declarat că au apărut cazuri de COVID-19 la Şcoala Centrală şi la grădiniţa Zâna Florilor, care au solicitat instituirea scenariului roşu, urmând o decizie a Comitetului Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, care se reuneşte duminică.

Sunt două unităţi de învăţământ – Şcoala Centrală şi o grădiniţă – Zâna Florilor, care au solicitat prin decizia consiliului de administraţie instituirea codului roşu. Ea a fost trimisă la inspectoratul şcolar azi şi aşteptăm să se întrunească Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU) ca să dea aprobare pentru scenariul roşu. La grădiniţă aşteptăm definitivarea anchetei DSP, pentru că s-a întâmplat aseară. Pot participa la cursuri în sistem online, aşa cum au participat când erau în izolare”, a anunţat Anisie.

" "

Ea a precizat că în cazul în care există profesori diagnosticaţi, aceştia vor putea ţine cursurile de acasă. Ministrul Educaţiei a explicat că a avut la Inspectoratul Şcolar o întâlnire cu inspectorii din câteva şcoli şi că a participat şi prefectul Capitalei. ”Au făcut o analiză. Au reevaluat fiecare unitate de învăţământ . Astăzi nu am făcut decât să discut cu colegii mei şi să vedem cum putem să ajutăm. În acest moment trebuie să punem umărul pentru ca profesorii şi elevii să fie în siguranţă, să rămână sănătoşi”, a precizat ministrul.

Conform anunţului făcut vineri de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă, elevii din 24 de unităţi de învăţământ din Capitală ar fi urmat să aibă doar cursuri online, iar în aproape 600 de licee, şcoli şi grădiniţe copiii vor învăţa în sistem hibrid. Situaţia s-ar putea schimba după şedinţa de duminică a CMSU.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *