Skip to content
București Știri locale

București: Clinică privată, închisă din cauza infectării personalului cu SARS-CoV-2

Inquam Photos / Octav Ganea

Activitatea unei clinici private din Bucureşti a fost sistată marţi dimineaţă, după ce, la o testare de rutină, 6 asistente medicale generaliste au fost confirmate cu COVID-19.

Pentru a-şi proteja pacienţii şi personalul, conducerea Clinicii Provita Alexandrina din Bucureşti nu a mai deschis centrul, iar toate programările pentru următoarele două zile au fost anulate.

Echipa activă a centrului a fost testată în această dimineaţă, iar personalul auxiliar a efectuat dezinfecţia la prima oră, conform regulamentului, cu ajutorul nebulizatoarelor şi a lămpilor UV, informează adevarul.ro.

Am contactat imediat DSP-ul şi aşteptăm vizita inspectorilor pentru a dispune toate măsurile care se impun pentru a preveni apariţia altor cazuri. Pe lângă igienizarea făcută intern în această dimineaţă, am solicitat şi o firmă specializată, agreată de Direcţia de Sănătate Publică, pentru a dezinfecta întreaga suprafaţă a centrului. Angajaţii depistaţi nu au manifestat niciun simptom în clinică, iar în timpul consultaţiilor au purtat echipamentul prevăzut de metodologie. Din fericire, starea lor de sănătate este bună şi sunt izolaţi la domiciliu. Aşteptăm definitivarea anchetei epidemiologice pentru a stabili paşii următori. Protejarea tuturor celor ce ne calcă pragul este mereu prioritară pentru noi şi astfel am dispus deja intensificarea controalelor în privinţa regulamentului intern”, a spus Dr. Ovidiu Palea, fondator Provita.

După vizita DSP-ului şi după finalizarea anchetei epidemiologice, toţi pacienţii Clinicii Provita Alexandrina vor fi informaţi cu privire la măsurile de urmat. Nu există niciun alt caz de infecţie COVID 19 în vreunul dintre celelalte patru centre Provita. Acestea funcţionează cu program normal, cu respectarea strictă a normelor de igienă şi protecţie impuse de pandemie.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *